Twee baarmoeders, één gezonde dochter

De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws is altijd goed voor opzienbarende verhalen. Ik was er al een tijdje niet heen gesurfd. Soms staat je hoofd er gewoon niet naar om geconfronteerd te worden met weer ee sterk verhaal. En die zijn in HLN met de regelmaat van de klok te vinden. Zo lees ik vandaag over een Britse vrouw met twee baarmoeders die het leven heeft geschonken aan een gezonde dochter. (Foto: HLN)

Artsen ontdekten aan het begin van de zwangerschap dat de 27-jarige Lindsay Hasaj twee baarmoeders en twee vagina’s had. De baby groeide in één van de twee baarmoeders.

Lindsay en haar vriend Tony probeerden al een tijdje zwanger te raken. Dat lukte in eerste instantie niet en de vrouw vreesde zelfs voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Uit onderzoek bleek toen dat ze een dubbele hoeveelheid voortplantingsorganen bezat. Haar vagina heeft één ingang, die zich inwendig opsplitst in twee baarmoeders en twee vagina’s. De kans op een zwangerschap was hierdoor zeer klein. Dat Lindsay toch ‘ gewoon’ zwanger is geraakt en dat het meisje, Mirela Elizabeth, kerngezond is mag een wondertje genoemd worden.

Bron: HLN

Lees ook:Twee baarmoeders, twee baby’s
Lees ook:Nadja Hüpscher is zwanger
Lees ook:Vrouw doodt baby en overlijdt in kraambed
Lees ook:Meer risico op dik kind na keizersnede
Lees ook:Maaike bij première Volendam de musical

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>