Dat is toch niks bijzonders!!

Ja, ik weet het wel. De periode tussen Kerst en Oudjaar is traditioneel komkommertijd in nieuwsland. Maar om dan meteen maar baby’s van zes kilo of kindjes met dertien tenen tot groot nieuws te bombarderen, daar word ik een beetje flauw van. Zo bijzonder is dat helemaal niet! (Foto: Jeremy Hall flickr.com)

In dit geval ging het om een jongetje van 6 kilo, geboren in Californië en luisterend naar de naam Richard Walker Sault. Als ik de verhalen van mijn moeder moet geloven dan was mijn oudste broer ook 12 pond toen hij geboren werd. Dat heeft destijds ook de wereldpers niet gehaald!

En op het eiland Madagaskar is een meisje geboren met acht tenen aan een voet. De drie overbodige tenen worden begin volgend jaar verwijderd. Ook van dat bericht kijk ik niet op. Mijn zus had twaalf vingers en twaalf tenen toen ze geboren werd!!

Dat de familie niet genoeg geld heeft voor de operatie, dat vind ik dan weer wel vermeldenswaardig omdat het natuurlijk uitermate schrijnend is. De ingreep kost omgerekend zestig euro.

De overheid heeft opgeroepen geld te doneren aan de alleenstaande moeder van het meisje. Het is volgens de artsen belangrijk dat de extra tenen verwijderd worden, zodat het meisje goed kan leren lopen.

Lees ook:Chinese baby geboren met zestien (!) tenen
Lees ook:Dikke meisjesbaby heeft meer kans op reuma
Lees ook:Mexicaans meisje van 9 bevallen van dochter
Lees ook:Het is een wonder: baby twee keer geboren!
Lees ook:Turbobevalling: baby rolt uit broekspijp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>