Beetje dom: politie redt levensechte pop uit auto

Een beetje dom. Dat waren Australische politie-agenten deze week. Ze sloegen de ruit van een auto in om een baby te redden die opgesloten zat en leek te stikken. Toen ze het 'kind' bevrijd hadden bleek het om een pop te gaan. De levensechte baby-poppen zijn het werk van Vynette Cernik (foto). 'Dummies rescue dummy', zo reageerden de lezers van de  Courier Mail op de heldhaftige actie van de dienders.

De levensechte poppen zijn soms wel duizend Australische dollars waard (ruim 600 euro). Ze wegen ongeveer even veel als een kind en hebben levensechte wimpers, vingernagels en haartjes.

"De poppen zijn zo realistisch dat mensen er bijzonder gehecht aan zijn, vertelt Cernik in de krant. ,, De eigenaars moeten echt voorzichtig zijn als ze met mijn poppen rondlopen, anders raken omstanders in paniek. Ze moeten ze goed ondersteunen, en er niet mee rondzwaaien bij het been ofzo."  

Phil Edwards is politiecommissaris van Gympie (Queensland) waar het domme voorval zich voordeed: ,,Het was heel akelig was. Zowel agenten als omstanders dachten dat het kind aan het stikken was." Hij stelt voor om de poppen te voorzien van een waarschuwingslabel. 

 

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de poppen. "In Amerika hebben agenten onlangs nog de ruit van een nieuwe Hummer ingeslagen omdat ze dachten de baby op de achterbank lag te sterven", vertelt de poppenmaakster.

Lees ook:Zou jij een levensechte pop van je baby laten maken?
Lees ook:Baby gevonden in de sneeuw
Lees ook:Baby’s drinken beter aan borst na tongoperatie
Lees ook:Zwanger van vijfling zonder IVF
Lees ook:De Duggars willen twintigste kind

1 Reacties // Reageer

One thought on “Beetje dom: politie redt levensechte pop uit auto

  1. yvon

    inderdaad kunnen die politie niet weten dat het poppen zijn zo echt zijn ze…wat ik even kwijt wil dat ik het erg jammer vindt dat wij mensen als verzamelaarsters van sdeze poppen door vele voor gek worden verklaard dat is namelijk niet zo!!! ieder heeft een hobby wij dus ook daar is niks geks aan ieder zijn ding respecteer de mens zoals die is ik doe er niemand kwaad mee…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>