Nederlandse moeders krijgen goedkoopste cadeaus

Aanstaande of jonge moeders die volgende week zondag - Moederdag – rekenen op een duur cadeau moeten hun verwachtingen alvast maar bijstellen. Anders zou het wel eens zwaar tegen kunnen vallen. Uit een online enquete onder 11.000 Belgische en Nederlandse moeders blijkt dat Nederlanse moeders de goedkoopste cadeaus krijgen.

Waalse moeders zijn op Moederdag spekkoper. Zij krijgen een cadeau van gemiddeld 47 euro, schrijft Het Laatste Nieuws woensdag. Mama's in Vlaanderen moeten genoegen nemen met een cadeau van 40 euro. De Nederlandse moeders staan onderaan en moeten het stellen van een presentje van 25 euro.

De populairste cadeaus om te geven te krijgen op Moederdag zijn een etentje, bloemen en cadeaubonnen. Sieraden en kleding scoren goed in Wallonië. De meeste ondervraagden vinden Moederdag even belangrijk als Vaderdag. Het is wel opvallend dat Vaderdag twee keer zo vaak vergeten wordt. Verrassend is ook dat een groot deel van de Belgen en Nederlanders niet de juiste datum kan noemen voor Moederdag en Vaderdag. Desondanks hechten ze toch veel waarden aan de feestdagen. Alleen Kerstmis is belangrijker.

Persoonlijk vind ik 25 euro nog een flink bedrag. Het bewijst eens temeer dat Moederdag een puur commerciële dag is. Meer dan de helft van de Nederlands is dat trouwens met me eens, zo blijkt uit de enquete. De Walen volgen met 46 procent en daarna komen de Vlamingen met 38 procent.  

Mij zeggen de cijfers allemaal niet zoveel. Want zeg nou zelf … Welke moeder zit nou te wachten op een duur cadeau? Wat we ècht willen krijgen is toch een natte kus van je kind en een prachtige zelfgemaakte tekening. Dat is pas onbetaalbaar.

Lees ook:Hoe belangrijk is Moederdag?
Lees ook:Kolven moet nog steeds in kopieerhok
Lees ook:Fijne moederdag!
Lees ook:Onderzoek relatieplanet: single vader wil single moeder
Lees ook:Ruim derde vrouwen wil dochter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>