Hoe belangrijk is Moederdag?

Hoe belangrijk is Moederdag? Volgens Greetz.nl denken de meeste Nederlanders dat moeders veel waarde hechten aan hun jaarlijkse verwendag. Slechts 15 procent laat deze traditionele feestdag aan zich voorbij gaan. Het grootste deel gaat op bezoek bij zijn of haar moeder (37%) of verrast haar met een bloemetje (28%).

Dit blijk uit onderzoek van online wenskaartenservice Greetz.nl, uitgevoerd door Panelwizard onder 510 Nederlanders.

Opmerkelijk is dat bijna 30 procent van de mannen Moederdag zelfs belangrijker vindt dan Vaderdag. Dit terwijl 13 procent van de vrouwen deze mening deelt.

Moederdag is natuurlijk dé dag om jouw moeder of de moeder van je kinderen te verwennen. Uit het onderzoek blijkt dat zonen en dochters vooral op bezoek gaan (37%) of een bos bloemen kopen (28%).

Bij Nederlanders die hun partner op Moederdag verwennen, zijn bloemen ook populair (23%). Daarnaast is het ontbijt op bed uiteraard één van de meest gebruikelijke manieren om moeders extra in de watten te leggen (23%). Vooral bij gezinnen met jonge kinderen is ontbijt op bed populair (46%).

Ondanks dat de meeste Nederlanders het belang van Moederdag inzien, is één op de vijf mensen hun moeder wel eens vergeten. Met name mannen hebben zich hier wel eens schuldig aan gemaakt (24%), maar ook vrouwen zijn het wel eens vergeten (14%).

Lees ook:Nederlandse moeders krijgen goedkoopste cadeaus
Lees ook:Onderzoek relatieplanet: single vader wil single moeder
Lees ook:Kans op zoon groter bij stevig ontbijt
Lees ook:Fijne moederdag!
Lees ook:Vaderschap maakt Nederlandse man gelukkig

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hoe belangrijk is Moederdag?

 1. tamara

  Persoonlijk vind ik moederdag puur commercieel!
  Geef mn moeder regelmatig een bloemetje, niet persee op moederdag!
  En zoals mn moeder zelf zo mooi verwoord…wat een onzin,heb er toch zelf voor gekozen om moeder te worden,vind deze dag erg vervelend voor vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen! Mn moeder heeft 3 kinderen en onze geboortes waren voor haar de mooiste moederdags!

    /   Reply  / 
 2. tamara

  Vind het overigens wel heel leuk voor de kleine kindjes,mooi iets knutselen op school met een mooi gedichtje en smorgens een ontbijtje op bed! Ja moederdag vind ik echt voor de kleintjes!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>