En we hebben een winnaar…!

Blijste Baby winnares MaritKoud terug van drie heerlijke weken vakantie in Frankrijk kon ik het natuurlijk niet laten om meteen even te checken wie er nou eigenlijk Blijste Baby van Nederland is geworden. Ik heb me per slot van rekening niet wekenlang de blaren op de vingers getikt om dit fiasco van Pampers op de voet te volgen. Tijdens de finale op 31 augustus was ik niet in het land maar gelukkig staat de uitslag keurig vermeld op de website van Blijste Baby: Marit Groenendijk uit Maarssen is de winnares. Gefeliciteerd!

De finale vond plaats in Amsterdam. Een jury, bestaande uit onder andere Wendy van Dijk en Winston Gerstanowitz, koos uit 25 finalisten de uiteindelijke winnares Marit.  Op de tweede plaats kwam Joab Flippo uit Piershil en op de derde plaats Kay Jansen uit Delft.

Voor de volledigheid, de overige finalisten waren Aileen, Angeliyah, Bente, Brandon, Britt, Celeste, Danin, Ilse, Jacco, Jason, Jayden, Lena, Lotus, Niels, Noah, Phill, Ruben, Silvijn, Sophie, Sophie, Stijn en Sven.

Voorafgaand aan de finale trok een notaris de 25 finalisten uit meer dan 20.000 deelnemers. Pampers koos half augustus noodgedwongen voor deze ‘oplossing’ die alles behalve een schoonheidsprijs verdient. Het bedrijf slaagde er ondanks verwoede pogingen niet in om de wedstrijd eerlijk te laten verlopen. Het was eigenlijk de bedoeling dat de baby’s via internet stemmen zouden vergaren en dat de 25 baby’s met de meeste stemmen in de finale zouden komen.

Maar helaas .. de wedstrijd verliep volkomen anders dan Pampers vooraf had kunnen bevroeden. De luierfabrikant bleek het fanatisme van trotse ouders in Nederland een ietsiepietsie te laag hebben ingeschat. Elke papa of mama vindt zijn of haar kindje toch immers de blijste baby? Du moment dat er gestemd kon worden trokken ouders, familieleden en vrienden van de aangemelde kindjes massaal ten strijde. Met alle gevolgen van dien!

Al meteen op de eerste wedstrijddag knalde de website www.blijstebaby.nl uit de lucht vanwege de overweldigende belangstelling. Bovendien werd er door iets te fanatieke ouders gefraudeerd met het stemmen. Dat misbruik zorgde er ook nog eens voor dat het lange tijd moeilijk bleef om de website te bereiken. De kritiek van boze ouders was niet van de lucht en Pampers had nauwelijks een weerwoord. De wedstrijd bleek eenvoudigweg een fiasco!

Met de staart tussen de benen zette Pampers het stemmen daarom stop. Notabene op vrijdag de dertiende. Hoe symbolisch! Om vervolgens een notaris 25 finalisten te laten trekken waaruit op 31 augustus een winnaar is gekozen. Zo ging de wedstrijd die enkele maanden geleden met veel bombarie werd gelanceerd als een nachtkaars uit. Heel veel trotse ouders van heel veel blije baby’s teleurgesteld en een illusie armer achterlatend ..

Achteraf vraag ik me eigenlijk maar één ding af. Zou Pampers het volgend jaar opnieuw een verkiezing van de Blijste Baby van Nederland durven te organiseren?

Lees ook:Pampers stopt stemmen Blijste Baby
Lees ook:Pampers zoekt Blijste Baby 2011
Lees ook:25.500 Blije Baby’s aangemeld
Lees ook:Blijste Baby begint dinsdag opnieuw
Lees ook:Blijste Baby 2011: nog 24 uur!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “En we hebben een winnaar…!

  1. Pingback: Finalisten Blijste Baby 2011 | Zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>