Baby leert voor geboorte al woorden te herkennen

Een extra reden om lekker tegen het kindje in je buik te praten als je zwanger bent. Nieuw onderzoek wijst er namelijk op dat baby’s woorden al in de baarmoeder leren herkennen. Mogelijk zorgt dat ervoor dat kinderen zich taal op latere leeftijd sneller eigen kunnen maken. Klets dus maar een eind weg tegen dat kleine hummeltje van binnen, daar wordt hij of zij alleen maar slimmer van!

Eerder onderzoek toonde al aan dat pasgeboren baby’s anders reageren op geluiden die ze al eens in de baarmoeder hoorden dan op geluiden die helemaal nieuw waren. Maar nog nooit werd er gekeken wat er nu precies in het brein gebeurt wanneer deze baby’s nieuwe of vertrouwde geluiden hoorden. Een nieuw onderzoek brengt daar verandering in.

Een internationaal team van wetenschappers verzamelde een groep zwangere vrouwen en gaf ze een opname mee die ze hun ongeboren kind regelmatig moesten laten horen. De opname liet een verzonnen woord ‘tatata’ horen. De baby’s hoorden het woord niet elke keer op dezelfde manier: soms was bijvoorbeeld de toonhoogte anders.

Zodra de baby’s geboren waren, lieten de onderzoekers de baby’s opnieuw het woord horen. Terwijl de baby’s luisterden, maten de onderzoekers hun hersenactiviteit. De baby’s die het woord in de baarmoeder al gehoord hadden, vertoonden meer hersenactiviteit dan baby’s voor wie het woord nieuw was.

Lees meer over dit bijzonder onderzoek op Scientias.nl

Lees ook:Sure: mannen horen babygehuil niet!
Lees ook:Vrouwen glimlachen om geluid van lachende baby
Lees ook:Nier te koop, baarmoeder te huur
Lees ook:Zijn vrouwen ook soms een beetje krols?
Lees ook:Gebrabbel autistische baby anders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>