Sietske H. gaf baby’s namen

Sietske H. uit het Friese Nij Beets heeft haar baby’s na hun dood alsnog namen gegeven. Dat heeft haar advocate Barbara Klunder donderdag gezegd. De 26-jarige tandartsassistente wordt ervan verdacht dat ze tussen 2003 en 2009 vier kinderen heeft gebaard die ze direct na de geboorte om het leven bracht. De lijkjes verstopte ze in koffers op de zolder van haar ouderlijk huis. (Foto: Elsevier)

Klunder wil niet zeggen welke namen haar cliënte aan de kindjes heeft gegeven. Justitie gaf ze eerder de nummers S 2010-258 tot en met S 2010-261. Kan het killer en kouder?

Sietske H. gaf de kindjes begin dit jaar namen. Ze zat toen al een paar maanden in de cel. De baby’s zijn in verband met mogelijk verder forensisch onderzoek nog niet begraven.

Dinsdag behandelt de rechtbank in Leeuwarden de rechtszaak. Officeel wordt H. verdacht van kindermoord, dan wel kinderdoodslag.

Advocate Klunder betwijfelt of  Sietske de kindjes direct na de bevalling om het leven heeft gebracht, zoals justitie OM beweert.

Bron: Nu.nl

Lees ook:12 jaar cel voor Sietske H.
Lees ook:Eis 12 jaar tegen Sietske H.
Lees ook:Sietske H. zit voorlopig vast
Lees ook:Sietske H. bekent vier babymoorden
Lees ook:Sietske H. vindt straf te hoog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>