Gaat zwangere man Thomas Beatie bevallen?

Terwijl alle ogen gericht zijn op Zuid-Frankrijk waar Angelina Jolie is opgenomen in een kliniek om binnenkort van haar tweeling te bevallen, zien we volgens mij een ander hot item over het hoofd. Volgens diverse Amerikaanse media, waaronder Salon.com gaat Thomas Beatie (34) – de eerste zwangere man uit de historie - vandaag bevallen van zijn dochtertje. De keizersnede zou gepland staan voor donderdag 3 juli. 

Overigens laat het internetmagazine geen spaan heel van Beatie die ervoor koos om op de bank bij Oprah Winfrey de hele wereld zijn geschiedenis te vertellen. Het verhaal begon met een foto van zijn zwangere buik in The Advocate Magazine, een blad voor homo- en transseksuelen. Daarna ging hij, vergezeld van zijn echtgenote Nancy, op de bank zitten bij Oprah om een echografie te ondergaan. De rest is geschiedenis.

De transgender gemeenschap in Amerika is er allesbehalve blij mee dat Beatie op die manier de publiciteit heeft gezocht. Ze verwijten hem dat mensen die een geslachtsveranderende operatie hebben ondergaan nu nog meer als ‘freaks’ worden gezien. Ze noemen hem ook geen ‘man’ maar een vrouw die eruit ziet als een man’. Er was bovendien nauwelijks reden om zo hoog van de toren te blazen. De zwangerschap verliep probleemloos en Beatie was absoluut niet de eerste man die een kind op de wereld heeft gezet, getuige dit artikel in The Village Voice dat al stamt uit 2000! Deze mensen kozen er niet voor om massaal de publiciteit op te zoeken zoals Beatie wel deed. 

Thomas Beatie werd geboren als Tracy Lagondino, maar gaat al jaren als man door het leven. Hij liet z’n borsten verwijderen en onderging hormoonbehandelingen. Zijn baarmoeder bleef intact. Zijn vrouw Nancy kan geen kinderen krijgen omdat haar baarmoeder verwijderd moest worden. 

Zie ook:

Zwangere man Thomas Beatie inderdaad bevallen van zijn dochter

Lees ook:Thomas Beatie inderdaad bevallen van dochter
Lees ook:‘Man’ Thomas Beatie opnieuw zwanger!
Lees ook:Zwangere ‘man’ Thomas Beatie showt z’n dochter
Lees ook:Thomas Beatie bevallen van derde kind
Lees ook:Thomas Beatie bevallen van tweede kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>