Chantal Janzen: liefst werk ik nooit meer!

Schattig vond ik haar altijd al. En ze mag dan uiterst blond ogen, dom is ze absoluut niet. Nee, Chantal Janzen kan bij mij wel een potje breken. Zeker nu ze in het nieuwste nummer van Mama Magazine een uitspraak doet die me op het lijf is geschreven: ,,Het liefst werk ik nooit meer.” Want zeg nou eerlijk ….. voelen wij moeders dat diep van binnen niet allemaal als we ons kindje in de armen sluiten? Ik in ieder geval wel! Dat durf ik net als Chantal zonder blikken of blozen toe te geven. Het moederschap is, als het goed is, zo overweldigend dat je elke seconde van het leven van je baby wilt delen en elk gebaartje en kreetje wilt opzuigen. Een kind krijg je toch niet om het vervolgens uit te besteden?! Ik wil alleen maar zeggen: Lieve Chantal, ik begrijp zooooo goed wat je bedoelt!

Willen is één ding. Het ook doen is een compleet ander verhaal. Want behalve door een allesoverheersend moedergevoel worden mama’s anno 2009 vaak ook beheerst door een grenzeloze ambitie. Probeer die twee maar eens naar volle tevredenheid te combineren. Dat is welhaast onmogelijk. Na verloop van tijd begint er toch weer iets te knagen. En roept dat stemmetje in ons hoofd dat het misschien toch wel goed zou zijn om weer eens ‘iets’ anders te gaan doen dan luiers verschonen en papmondjes afvegen. Je hebt immers niet jarenlang gestudeerd om vervolgens te promoveren als thuisblijfmoeder. Bovendien moet er voor dat kind behalve letterlijk ook figuurlijk brood op de plank komen.

Chantal ging dus met lood in haar schoenen negen weken na de bevalling gewoon weer aan de slag, als Jane in de musical Tarzan. Ze nam wel gas terug vertelt ze in Mama Magazine: ,,Ik werkte vaak zeven dagen per week. Nu zorg ik er altijd voor dat ik niet vijf dagen achter elkaar werk. Dat wil ik niet en dat kan ik niet. Ik deel mijn tijd anders in en zeg makkelijker ‘nee’ tegen dingen.”

Chantal beviel op 23 januari van zoontje James. Hij is nu dus vier maanden oud en het allerbelangrijkste in haar leven: ,,Voor andere dingen had ik dat niet gekund, maar wel voor mijn kind. Voor mijn gezondheid of voor een relatie zou ik er moeite mee hebben, maar voor James heb ik alles over.”

Lees ook:Chantal Janzen bevallen van zoontje James
Lees ook:Chantal Janzen superblij met James (foto)
Lees ook:Verstandige Chantal Janzen stopt met Tarzan
Lees ook:Chantal Janzen zwanger van haar eerste kindje
Lees ook:Megamama: voel je niet schuldig!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>