Meer kans op zwangerschap met nieuwe IVF-test

Een nieuwe test die controleert of een embryo de juiste hoeveelheid chromosomen heeft kan de kans op een zwangerschap door middel van IVF flink verhogen. Dit is onderzocht door het Britse biotechnische bedrijf Blue Gnome. De nieuwe studie toont aan dat extra genetische screening de kans op een zwangerschap door middel van IVF met 65 procent verhoogt.

De kans van slagen van IVF is bij oudere vrouwen lager dan bij jongere vrouwen. Eenderde van de IVF-cycli leidt bij vrouwen onder de 35 jaar tot een baby. Bij vrouwen boven de 35 jaar daalt dit cijfer tot een op de vijf en bij vrouwen halverwege de 40 bij een op de twintig.

Een bevrucht eitje krijgt zowel chromosomen van de vader als van de moeder mee. Dit zijn van beide ouders 23 stuks. Soms komt het voor dat deze aantallen niet kloppen en heeft het embryo te weinig of juist teveel chromosomen. Dit betekent in de meeste gevallen dat het embryo niet zal ontwikkelen.

De test die Blue Gnome heeft ontwikkeld neemt wat cellen uit het embryo als het vijf dagen oud is. De chromosomen worden dan geteld en alleen de embryo’s met het juiste aantal chromosomen worden geplaatst.

De eerste uitslagen van de nieuwe test zijn positief. Twintig weken nadat de embryo was geplaatst was 42 procent van de vrouwen zwanger die alleen de huidige controles hadden gehad. Bij vrouwen die de chromosomentest hebben gehad was dit aantal 69 procent.

De uitkomsten van deze test zijn op het eerste gezicht goed. Verder onderzoek moet uitwijzen of deze methode in de toekomst wereldwijd gebruikt kan worden.

Bron: Baby Vandaag

Lees ook:‘Vijf procent van vrouwen niet spontaan zwanger’
Lees ook:Oudere moeders krijgen vaker meerling
Lees ook:Test risico vroeggeboorte online
Lees ook:Bloedtest Down snel beschikbaar
Lees ook:Bloedtest vervangt vruchtwaterpunctie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>