Test risico vroeggeboorte online

Beeld_homepage_website_fFN_TestEen test die met aan zekerheid grenzende waarschijnlijheid voorspelt of je vroeg gaat bevallen? Het schijnt te kunnen, zo lees ik op de nieuwe website www.ffntest.nl. Sterker nog … Producent Hologic beweert dat als de testuitslag negatief is je met 99,2 procent zekerheid de komende twee weken niet zult bevallen. Scheelt een hoop stress!

De test is twee weken geldig en moet daarna worden herhaald. Een positieve uitslag geeft een reële kans dat je kindje te vroeg geboren wordt. Met de test kan een mogelijke vroeggeboorte vanaf de 22e zwangerschapsweek worden vastgesteld. Vroeggeboortes zijn de meest voorkomende oorzaak van gezondheidsproblemen bij pasgeboren kinderen.

De fFN-test (Fetal Fibronectin) is nieuw in Nederland en wordt op dit moment door het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam toegepast. Binnenkort zullen er meer ziekenhuizen volgen. Deze zijn dan te vinden op de website.

De test lijkt op een uitstrijkje naar baarmoederhalskanker. Het veroorzaakt geen bijwerkingen voor u of uw baby. Er wordt geen bloed afgenomen. Het testresultaat is na 23 minuten bekend.

Op de website zijn onder meer antwoorden op veelgestelde vragen en achtergrondinformatie te vinden, maar ook checklists met symptomen en er kunnen vragen worden gesteld aan specialisten.

Ongeveer 5 procent van de zwangere vrouwen wordt tijdens de zwangerschap geconfronteerd met vroegtijdige weeën. Normaal zouden al deze vrouwen worden opgenomen in het ziekenhuis en iets meer dan de helft zou behandeld worden met weeënremmers.

Met de nieuwe test kan een derde van de opnames en het medicatieverbruik worden verminderd. Het geeft zwangere vrouwen zekerheid en voorkomt onnodige behandelingen met geneesmiddelen, bedrust of ziekenhuisopname. De test kan dus heel veel ongeruste zwangere vrouwen vertrouwen geven op een goede afloop.

Een volledig voldragen zwangerschap duurt 38 tot 42 weken. Een geboorte voor de 37e week wordt een vroeggeboorte genoemd. In 2007 werden er in Nederland 180.000 baby’s geboren, waarvan 7 tot 8 procent voor de 37e zwangerschapsweek. Dat zijn 14.400 te vroeg geboren baby’s.

Bron. www.ffntest.nl

Lees ook:Test kan voorspellen of baby te vroeg komt
Lees ook:Prematuurtje meer risico ADHD
Lees ook:Meer kans op zwangerschap met nieuwe IVF-test
Lees ook:Bloedtest vervangt vruchtwaterpunctie
Lees ook:Nieuwe test vertelt ook hoe lang je zwanger bent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>