Rubriek: Onvruchtbaarheid

onvruchtbaarheid en moderne voortplantingstechnieken zoals IUI, IVF, ICSI etc.

Online seminar zwanger worden op 17 juni

Als zwanger worden niet vanzelf gaat, dan is dat al vervelend genoeg. Aan de grote klok hangen dat je fertiliteitsproblemen hebt, doe je ook niet zo snel. Toch wil je graag informatie inwinnen en/of je gevoelens delen. Maar hoe doe je dat? Een online seminar kan de oplossing zijn omdat het mogelijk is anoniem te

Lees verder...

Bizar: een vondeling als Ramadan-cadeau

Zou jij een baby die te vondeling is gelegd cadeau willen krijgen? Als je zelf geen kinderen kunt krijgen en je kinderwens is heel erg groot, dan kan ik me voorstellen dat je denkt … waarom niet? In Pakistan doen ze er in ieder geval niet moeilijk over.  Kinderloze stellen krijgen daar een baby als

Lees verder...

Omdenken: wat als je niet zwanger kunt worden?

Omdenken is de denktechniek om problemen te veranderen in mogelijkheden. Zo kun je dus ook het probleem ‘niet zwanger kunnen worden’ omdenken in mogelijkheden. De schrijfster van onderstaande tekst wil graag anoniem blijven maar was benieuwd naar mogelijke omdenkperspectieven voor haar situatie. Lezers hielpen haar omdenken. Misschien heb jij ook iets aan de tips?

Lees verder...

Dagboek van een IVF-poging: kombrink.krijgteenbaby.nl

Zoals beloofd de komende maanden fragmenten uit het dagboek dat ik vanaf 2005 heb bijgehouden over onze IVF-pogingen. Als je midden in de MMM (medische mallemolen) zit, kun je veel steun hebben aan de verhalen van andere ‘onvruchtbare’ koppels, zo is mijn ervaring. Laat vooral hieronder weten wat je van mijn dagboek vindt!

Lees verder...

Dagboek van een IVF-poging: kombrink.krijgteenbaby.nl

De komende maanden publiceer ik hier fragmenten uit het dagboek dat ik vanaf 2005 heb bijgehouden over onze IVF-pogingen. Persoonlijk heb ik in die moeilijke tijd veel steun gehad aan de ervaringen van andere onvruchtbare stellen. Misschien kan dit dagboek nu, bijna zeven jaar later, ook andere mensen helpen bij wie zwanger worden niet vanzelf

Lees verder...

IVF-pionier Edwards overleden

Na een lang ziekbed is woensdag IVF-pionier Sir Robert G. Edwards overleden. Zonder zijn baanbrekende onderzoekswerk hadden we nooit kennis gemaakt met Louise Brown, de eerste reageerbuisbaby ter wereld. En zonder zijn ‘moderne’ voortplantingstechnieken had ik nooit een kind op de wereld kunnen zetten… Ben de beste man eeuwig dankbaar! (Foto: BBC)

Lees verder...

Eerste baby uit embryodonatie geboren

Zelf ben ik moeder van een ICSI-kindje. Dat vond ik al behoorlijk ver gaan. Maar wat ben ik ontzettend blij dat ik dankzij de voortschrijdende techniek moeder ben geworden. Ik kan me dus de blijdschap van dit ouderpaar wel een beetje voorstellen. Voor het eerst in Nederland is er namelijk een baby uit embryodonatie geboren.

Lees verder...

Magazine ´Uitgerekend Jij´ verschijnt in mei

Uitgerekend Jij – Magazine over vruchtbaarheidsproblemen wordt begin mei gratis verspreid via ruim 90 fertiliteitsklinieken en -afdelingen. Het magazine telt 100 pagina’s vol persoonlijke verhalen , reportages en interviews met bekende Nederlanders: zo vertellen Q-music presentatrice Patricia van Liemt en musicalster Maaike Widdershoven over bekend zijn en vruchtbaarheidsproblemen.

Lees verder...

Telegraaf zoekt verminderd vruchtbare stellen

Voor een redactioneel stuk over verminderde vruchtbaarheid en zwangerschap, is de Telegraaf op zoek naar een stel dat de diagnose “verminderd vruchtbaar” heeft gekregen. Maar nu toch middels een vruchtbaarheidsbehandeling trotse ouder is van een zoon / dochter.

Lees verder...

Forum: als je altijd ongewenst kinderloos blijft

Hou maar een doos tissues in de aanslag als je op dit forum gaat lezen. Zeker als je zelf in de medische mallemolen zit om een kindje te krijgen, zul je heel veel herkennen. En meehuilen met de vrouwen die op dit forum hun verhaal vertellen. Ze zijn gestopt met vruchtbaarheidsbehandelingen en hebben definitief afscheid

Lees verder...