Eerste Spaanse griepdode was zwanger

Het eerste dodelijke slachtoffer in Spanje van de Mexicaanse griep is een 19-jarige zwangere vrouw. Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid heeft dat bekendgemaakt. De Marokkaanse vrouw had zware ademhalingsproblemen door het virus. Ze overleed dinsdag in een ziekenhuis in Madrid. Haar baby kon maandag nog gered worden met een keizersnede. De vrouw was nog maar 28 weken zwanger maar met de baby gaat het naar omstandigheden goed.

In Spanje zijn al ruim 700 mensen besmet met de Mexicaanse griep. Wereldwijd hebben 70.000 mensen het virus onder de leden. Sommige landen zijn gestopt met tellen. Het dodental staat op 311, van wie vier in de Europa.

Het eerste dodelijke slachtoffer van de Mexicaanse griep dat in Europa viel te betreuren was ook zwanger. In dat geval ging het om een 38-jarige Schotse vrouw. Ook haar baby kwam levend ter wereld maar overleed korte tijd later omdat het kind veel te vroeg geboren was.

(Bron: De Pers / De Telegraaf)

Lees ook:Europese dode Mexicaanse griep was zwanger
Lees ook:Dodelijk slachtoffer H1N1 in Nederland
Lees ook:Mexicaanse griep eist eerste dode in Belgiƫ
Lees ook:Tweede griepdode in Nederland
Lees ook:Aantal griepdoden stijgt naar 13

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>