Europese dode Mexicaanse griep was zwanger

UPDATE 16-6-2009: Ook baby van griepslachtoffer overleden

Het eerste dodelijke slachtoffer dat in Europa is gevallen als gevolg van de Mexicaanse griep bleek zwanger te zijn. De 38-jarige Schotse vrouw overleed zondag. Kort voor haar dood is ze bevallen van een prematuur kindje. Dat is te lezen op de website Mexicaanse Griep Pandemie. De baby is drie maanden te vroeg geboren maar is niet besmet met het griepvirus.

Volgens Britse media is de vrouw, Jacqui Fleming, enkele dagen voordat ze overleed bevallen. Artsen vechten nog voor het leven van de baby. Het kindje ligt in het Yorkhill kinderziekenhuis in Glasgow.

De vrouw had al twee zonen. De familie van Fleming heeft de dood van de vrouw bevestigd: ” Onze hele familie is totaal verslagen. We doen er alles aan om de kinderen en parter van Jacqui zo goed mogelijk te steunen.”

De vrouw werd al enige tijd behandeld in het ziekenhuis, samen met negen andere Schotten die het griepvirus onder de leden hebben.

Tests hebben uitgewezen dat het pasgeboren kindje niet is besmet met de Mexicaanse griep. Het slachtoffer is het eerste dodelijke slachtoffer in Europa.

Bron: www.varkensgrieppandemie.nl

Lees ook:Eerste Spaanse griepdode was zwanger
Lees ook:Dodelijk slachtoffer H1N1 in Nederland
Lees ook:Ook baby van griepslachtoffer overleden
Lees ook:Mexicaanse griep eist eerste dode in Belgiƫ
Lees ook:Peuter (3) overleden aan Mexicaanse griep

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Europese dode Mexicaanse griep was zwanger

  1. Liesbeth Kombrink Auteur

    Noot van de redactie: veel informatie op genoemde site wordt rechtstreeks vertaald vanuit het Engels en is dus niet altijd even goed leesbaar. Het is maar dat je het weet ..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>