Dodelijk slachtoffer H1N1 in Nederland

De Mexicaanse griep heeft in Nederland een eerste dodelijk slachtoffer geëist. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu dinsdag bekendgemaakt. De 17-jarige jongen overleed maandagavond. Het slachtoffer was al ernstig ziek voordat hij het H1N1-virus erbij kreeg.

Tot nu toe zijn in Nederland 9 mensen in het ziekenhuis opgenomen met Mexicaanse griep. Een 39-jarige man heeft enige tijd op de afdeling intensive care gelegen maar is inmiddels aan de beterende hand.

In totaal zijn 663 mensen in Nederland besmet met de Nieuwe Influenza A (H1N1). Van hen liepen 151 het griepvirus in Nederland op (22,7 procent), de rest werd in het buitenland besmet.

Op verzoek van de familie en om privacyredenen doet het RIVM geen nadere mededelingen over het dodelijke slachtoffer. Jaarlijks overlijden in Nederland ongeveer duizend mensen aan de griep.

Minister Klink van Volksgezondheid heeft zijn medeleven betuigd aan de familie van de 17-jarige jongen.

Bron: Volkskrant en RIVM

Lees ook:Tweede griepdode in Nederland
Lees ook:Hoogzwangere krijgt automatisch Tamiflu
Lees ook:Weer vier doden door Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep geen epidemie meer
Lees ook:Nieuwe sterfgevallen Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>