Tweede griepdode in Nederland

Donderdag is een tweede patiënt overleden aan de gevolgen van de Mexicaanse griep. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om een 58-jarige man die in het ziekenhuis was opgenomen. De man had al een andere ernstige aandoening en is in het ziekenhuis gestorven. Verder details zijn niet bekend gemaakt.

De man is het tweede dodelijke slachtoffer van de Mexicaanse griep of Nieuwe Influenza A (H1N1).

De eerste griepdode in Nederland viel op 4 augustus. Het ging toen om een jongen van 17 jaar die ook al ernstig ziek was. De jongen kreeg daarbovenop een longontsteking.

In Nederland kost de ‘normale griep’ jaarlijks aan 800 tot 1000 mensen het leven. Dat aantal zou door de Mexicaanse griep ver overschreven kunnen worden.

BEKIJK HIER DE GRIEPFOLDER

Lees ook:Dodelijk slachtoffer H1N1 in Nederland
Lees ook:Mexicaanse griep eist eerste dode in België
Lees ook:Aantal griepdoden stijgt naar 13
Lees ook:Weer peuter overleden door griep
Lees ook:Eerste Spaanse griepdode was zwanger

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tweede griepdode in Nederland

  1. Margarita

    Verzoek aan Blog.nl niet klakkeloos het RIVM na te praten over een NIET-griepdode: als de persoon al bestaat, is deze niet overleden aan, maar hooguit MET deze non-pandemische griep.
    Dringend verzoek de petities ‘a universal declaration of resistance to mandatory vaccinations’ en ‘save democracy, stop codex alimentarius’ aan uw website toe te voegen.
    Dwangvaccinatie/behandeling is IN STRIJD MET DE UNIVERSELE VERKLARING VAN DE RECHTEN VAN DE MENS!
    GEEN ENKELE MENS IS HET EIGENDOM VAN DE WHO OF WIE OOK. In het belang der bevolking zouden alle landen uit de WHO moeten stappen: Dhr Balkenende
    sprak onlangs over LEVEN ALS EEN KIND VAN GOD; dat is niet verenigbaar met lidmaatschap van de WHO en contacten met de BILDERBERGGROEP, heer BALKENENDE.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>