Aantal griepdoden stijgt naar 13

De Mexicaanse griep heeft in Nederland deze week nog eens twee levens geëist. Het gaat om een 5-jarig meisje uit het Groningse Oostwold en een 35-jarige man uit Heerlen. Dat meldt RTL Nieuws. Het aantal dodelijke slachtoffers komt daarmee op dertien.

Het meisje uit Oostwold overleed woensdag in een Gronings ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van de GGD had het meisje een medische voorgeschiedenis en was zij al ziek toen zij geïnfecteerd raakte met het Mexicaanse griepvirus. Er worden geen maatregelen genomen naar aanleiding van het sterfgeval.

De 35-jarige man uit Heerlen was gezond voordat hij de griep kreeg. Vorige week werd hij opgenomen op de intensive care van het Atrium-ziekenhuis in Heerlen.

De ‘gewone’ griep eist volgens het RIVM in ons land jaarlijks 200 tot ongeveer 1000 mensenlevens.

De Limburgse regionale omroep L1 meldt dat ook een 11-jarige meisje uit Maastricht overleden zou zijn aan de Mexicaanse griep. Het zou in dat geval gaan om het veertiende dodelijke slachtoffer. Het meisje had een ernstige longaandoening. Het kind was al zo ziek dat het ook aan een gewone griep of een verkoudheid zou zijn overleden.

Het RIVM publiceert vrijdag de nieuwe officiële cijfers over het aantal mensen dat is overleden aan de griep.

Bron: RTL Nieuws.

Lees ook:Geen 13 maar inmiddels 17 griepdoden
Lees ook:Aantal griepdoden gestegen naar 22
Lees ook:Aantal griepdoden stijgt door naar 28
Lees ook:Mexicaanse griep op z’n retour?
Lees ook:Tweede griepdode in Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aantal griepdoden stijgt naar 13

  1. wim jansen

    Het gemene van de pandemie is, dat niemand meer over alle bijwerkingen van het vaccin praat. De overheid heeft met hulp van instanties die beter zouden moeten weten zeven maanden lang paniek gezaaid en nu de eerste “gezonde” griepslachtoffers vallen en de media daar als nooit tevoren (ieder jaar vallen er ca. 1000 griepslachtoffers door de seizoensgriep) over schreeuwen staat iedereen met weinig hersens en veel angst in het hoofd klaar om zich te laten prikken. Terwijl de WHO adviseert geen kinderen in te spuiten met het verraderlijke kwik-en-oliebrouwsel bieden grootouders in opperste nood hun prik aan voor hun eigen kleinkinderen! Het meest navrante is dat we over enige tijd, nadrukkelijk of meer tersluiks, geconfronteerd zullen worden met alle narigheid die de inhoudsstoffen van het vaccin reeds eerder aan Golfoorlog-militairen, autistische kinderen en astmatici hebben toegebracht. Maar stel dat je je kind nu niet aan die gevaren blootstelt en het komt toevallig (er zijn tenslotte altijd een paar pechvogels) aan de griep te overlijden of het lijkt daarop, dan ben je voorgoed vervreemd van je partner, je vrienden, je familie en iedere andere nette, meevoelende burger. Want de overheid heeft het nadrukkelijk geadviseerd (overigens ZONDER ENIGE AANSPRAKELIJKHEID TE AANVAARDEN als het mis gaat) en als je zo ongehoorzaam en eigenwijs bent.. dan moet je het zelf maar weten. Sterkte, verstandige ouders! En natuurlijk de zwangere moeders die het ongeteste vaccin weigeren omdat ze het risico van een softenon-baby niet willen lopen. Stom, stom, stom als je je laat prikken, maar als minister Klink het zegt dat het moet voor je kind…. Bullshit, die man zou het z’n eigen vrouw niet geven, zelf neeemt hij het trouwens evenmin! Maar er is gelukkig een lichtpuntje: in de Spaanse griep redde homeopathie 99% van de zieken, terwijl de gewone geneeskunde het niet verder bracht dan ca. 70%. Dus wie wijs is roept: PANDEMIE? KIES HOMEOPATHIE!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>