Test kan voorspellen of baby te vroeg komt

België is er eens een keer vroeg bij. Een ziekenhuis in Genk gaat werken met een test die voorspelt of een baby te vroeg geboren wordt. De test is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het proefje zorgt ervoor dat minder vrouwen weeënremmers hoeven te gebruiken. Het aantal ziekenhuisopnamen kan daardoor omlaag. 

Het ziekenhuis Oost-Limburg in Genk heeft de primeur voor België, schrijft de Vlaamse krant Het Belang van Limburg zaterdag. Tijdens het onderzoek wordt een uitstrijkje gemaakt. Daarin wordt gezocht naar de stof fibronectine die aangeeft of er een grote kans bestaat op een vroeggeboorte.

De afwezigheid van fibronectine zegt met 99% zekerheid dat de vrouw de eerste twee weken na de test niet gaat bevallen. De weeënremmers kunnen dan dus in de kast blijven. De test kost 60 euro, een behandeling met weeënremmende medicijnen kost 500 euro.

Lees ook:Test risico vroeggeboorte online
Lees ook:Hielprik test ook op taaislijmziekte
Lees ook:Justin Bieber doet DNA-test
Lees ook:Prematuurtje meer risico ADHD
Lees ook:Bloedtest Down snel beschikbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>