Boekentip: IVF kinderen

Toen ik begon met mijn eerste IVF-poging heb ik dit boek in één adem uitgelezen. Tenzij je iemand in je omgeving kent die ook op deze manier zwanger is geworden, kun je eigenlijk in zo’n periode nergens je ei kwijt. Heel vervelend omdat je juist op zoek bent erkenning en herkenning van je ervaringen. IVF kinderen is op dat moment een ware zegen. Het staat vol verhalen van ouders en kinderen over de invloed van IVF op hun leven. Ik geloof dat ik het tijdens onze pogingen om zwanger te raken wel drie keer opnieuw heb gelezen. Om telkens opnieuw tot tranen toe geroerd te worden door verhalen die ik allang kende. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die twijfelt over IVF of ermee bezig is. Het raakt je recht in je hart!

Wat betekent het om ouder te zijn van één of meer IVF-kinderen? Hoe reageren familie en vrienden? Vertel je dat je kind een IVF-kind is, of vertel je dat juist niet? En wat vinden de kinderen er zelf van?

In dit boek delen ouders en kinderen hun ervaringen met IVF op openhartige wijze en vertellen hoe ze omgaan met de – soms merkwaardige – reacties van anderen

IVF kinderen is onder meer te koop bij bol.com.

Lees ook:Boekentip: Van oma mag alles!
Lees ook:Ik zou een leuke oma zijn ..
Lees ook:Rockingnames: een bijzonder namenboek
Lees ook:Anonieme aanstaande papa wint boek ‘Borstvoeding’
Lees ook:Winnen: nieuw boek ‘Borstvoeding’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Boekentip: IVF kinderen

 1. Lien Van Dael

  Hoi,

  Ik heb 3 jaar IVF behandelingen gehad en ik heb enorm veel steun gehad aan “Mijn fertiliteitsdagboek”. Hier kan je alles neerschrijven over je behandelingen. Dit werd mij aangeraden door de psycholoog van het centrum.

  Hopelijk werkt het bij jullie ook prima!

  groetjes,
  LVD

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>