Anonieme aanstaande papa wint boek ‘Borstvoeding’

De deskundige jury, bestaande uit auteurs Stefan Kleintjes en Mary Broekhuijsen, was er snel uit. Het onlangs verschenen boek 'Borstvoeding' gaat naar de anonieme aanstaande papa. Hij plaatste een reactie recht uit zijn hart omdat hij het boek graag wilde winnen voor zijn zwangere vriendin. Alle inzenders bedankt. De auteurs waren bijzonder blij met de – soms zeer persoonlijke – reacties. Er is inmiddels een gesigneerd exemplaar onderweg naar de winnaar. Niet gewonnen? Je kunt het boek hier bestellen.

De winnaar van het boek wil nog niet met naam vermeld worden omdat familie en vrienden nog niet op de hoogte zijn van de zwangerschap. Wij respecteren die wens uiteraard en feliciteren de winnaar dubbel: met de zwangerschap èn met het winnen van de prijs.

Dit was de reactie waarmee hij het boek 'Borstvoeding' gewonnen heeft:

Als aanstaande vader (nog niet bekend bij familie en vrienden zou ik het graag cadeau willen geven aan m'n vriendin, als aanmoediging om veel en lang borstvoeding te geven! Verder ook om uit te lenen aan m'n zus, die zoals het er naar uit ziet net iets korter zwanger is dan wij!

Dit schreef de jury over de winnaar:

Het was lastig voor ons, want nagenoeg elke inzender/ster heeft een goed argument. De zorgverleners, zoals de verloskundige, verpleegkundige en de doktersassistente, laten zien dat zij als professionals de moeders te woord willen staan en dat zij over up-to-date kennis willen beschikken; maar ook de moeder die het boek voor haar dochter wenst, heeft een goed argument. En dan de moeder die stellig van plan is om de tweede wel borstvoeding te geven…

De vader scoort net een streepje meer omdat hij laat zien dat hij zijn vriendin steunt bij de borstvoeding. In de praktijk blijkt dat de steun van de partner cruciaal is voor een succesvolle borstvoedingperiode. De moeder voedt, daar kan de partner niets aan veranderen, maar het feit dat hij dat accepteert, haar steunt en voor haar gaat, maakt het de moeder een stuk gemakkelijker. Deze partner zal niet gaan lopen jammeren dat hij ook iets wil doen en dat alleen maar kan als hij een flesje mag geven!

Dat is het: een moeder heeft absoluut steun nodig uit haar omgeving, maar de partnersteun is cruciaal. 

Stefan Kleintjes en Mary Broekhuijsen

Klik hier voor alle reacties op de wedstijd.

 

Lees ook:Nieuw boek borstvoeding binnenkort in de winkel
Lees ook:Winnen: nieuw boek ‘Borstvoeding’
Lees ook:Nog een week: win het boek ‘Borstvoeding’
Lees ook:Trend: vriendin geeft borstvoeding aan je baby
Lees ook:Langer verlof heeft geen invloed op borstvoeding

1 Reacties // Reageer

One thought on “Anonieme aanstaande papa wint boek ‘Borstvoeding’

  1. anonieme papa

    Nogmaals dank voor het boek!!

    wegens drukte nog niet aan toegekomen om te lezen… maar zal daarna nog even hier op terugkomen..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>