Ik zou een leuke oma zijn ..

EénVandaag besteedt maandag aandacht aan het boek ‘Ik zou een leuke oma zijn’ van rouwtherapeute Wilma Deurlo. Veel vrouwen zijn ongewenst kinderloos en hebben daar ook op latere leeftijd nog veel last van. Deurloo verzamelde hun verhalen in het eerste boek dat is verschenen over dit onderwerp.

Volgens cijfers van het CBS is 1 op de 5 vrouwen in Nederland in 2020 kinderloos. Het verdriet en gemis dat ongewenste kinderloosheid met zich meebrengt komt vaak terug in de omaleeftijd.

Met het boek hoopt Deurloo mensen bewust te maken van de vaak geisoleerde positie van ongewenst kinderloze vrouwen. Vooral in Westerse samenlevingen zijn mensen met kinderen niet geneigd hun kinderen met anderen te delen.

In Afrika bestaat het gezegde ‘It takes a whole village to raise a child’. Op een ongewenst kinderloze vrouw wordt daar vaak en tot op hoge leeftijd een beroep gedaan.

Veel ongewenst kinderloze vrouwen in Westerse samenlevingen hebben het gevoel dat ze langs de zijlijn moeten meekijken en maken opnieuw een rouwproces door op latere leeftijd als hun leeftijdsgenoten oma worden.

Bron:  EenVandaag

Lees ook:Kwart single vrouwen wil eicellen invriezen
Lees ook:NCRV op zoek naar ongewild kinderloze man of vrouw
Lees ook:Nederland heeft verstandig IVF-beleid
Lees ook:Zaaddonoren zijn gewilder dan ooit
Lees ook:Bizar: een vondeling als Ramadan-cadeau

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ik zou een leuke oma zijn ..

  1. mama

    jammer dat er geen oplossing aangedragen word die zo vOor de hand ligt. ik ben bijvoorbeeld alleenstaande moeder van 4 mijn ouders wonen ain het buitenland en zijn ouders zien ze niet vaak. ze missen een oma, en ik een moeder. ik zou het fantastisch vinden om een oma te adopteren! en daar een leegte bij een ander in op te vullen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>