Baby Donna veiliger bij biologische vader?

Vlak nadat de storm rondom baby Donna weer wat was gaan liggen, las ik over een onderzoek van een Australische psycholoog. Hij zegt dat kinderen veiliger zijn bij hun biologische ouders. De rechtbank in Utrecht besliste twee weken geleden dat baby Donna in Nederland mag blijven en niet terug hoeft naar haar biologische vader in België. De èchte vader krijgt niet eens een omgangsregeling …

Dr. Greg Tooley deed onderzoek naar kinderen die om het leven zijn gekomen als gevolg van geweld of ongelukken. Zijn studie ondersteunt de theorie van het Assepoester-complex: kinderen zonder biologische ouders of met een stiefouder lopen meer risico dan kinderen die wel één of twee biologische ouders hebben.
Als verklaring geeft Tooley dat ouders biologisch zo geprogrammeerd zijn dat ze hun eigen kinderen beter beschermen. Stiefkinderen zouden 17 keer meer risico lopen om te sterven als gevolg van geweld of door een ongeluk. Bij kinderen die helemaal geen biologische ouders om zich heen hebben zou het risico zelfs 22 keer groter zijn. Vooral kinderen onder de 5 jaar lopen het meeste gevaar.
Nog zo’n opmerkelijke conclusie: kinderen met alleen een biologische moeder lopen niet meer risico dan kinderen die ook met hun biologische vader opgroeien. Ze hebben daarentegen wel 3 keer meer kans om te verdrinken. Bizar!
Baby Donna werd in 2005 verwerkt bij een Vlaamse draagmoeder. Tegen de afspraken in verkocht ze de baby aan Nederlandse pleegouders. De biologische vader kwam daartegen in het verweer.

Lees ook:Biologische vader baby Donna gaat in beroep
Lees ook:Nederlanders kopen weer baby in België
Lees ook:Baby Donna mag in Nederland blijven
Lees ook:Pleegouders baby Donna gaan vrijuit
Lees ook:Belgische wensouders Donna niet vervolgd

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Baby Donna veiliger bij biologische vader?

  1. Lin

    Ik denk dat het goed is dat ze bij de mensen blijft die haar vanaf het begin af aan hebben verzorgd. Het recht van de ouder weegt in dit land toch vaak zwaarder dan het belang van het kind.

    Maar hoe dan ook, ook deze pleegouders hebben haar later een hoop uit te leggen, denk ik.

      /   Reply  / 
  2. Jos Aalders

    Het is gewoon kinderhandel geweest.En nu word gaat men dat nog belonen ook nog..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>