Baby Donna mag in Nederland blijven

Baby Donna mag bij haar pleegouders in Nederland blijven. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem dinsdag besloten. Het hoger beroep was aangespannen door de biologische vader van Donna, Bart Philtjens. De Belg krijgt nu wel een omgangsregeling met zijn kind maar verder zijn de meeste verzoeken van de vader afgewezen.

Baby Donna werd in februari 2005 geboren. De Belgische biologische vader en zijn echtgenote hadden een Vlaamse draagmoeder ingehuurd om hun kind te baren. De vrouw zei tegen Philtjens en zijn vrouw dat ze een miskraam had gekregen maar verkocht de baby via internet voor 25.000 euro aan een Nederlands echtpaar uit Leusden.

De draagmoeder beweerde dat haar eigen man de vader was van het kind. Vorig jaar kregen de Leusdense pleegouders na een juridische strijd de voogdij over het meisje toegewezen. Uit een DNA-test bleek dit jaar dat Bart Philtjens de biologische vader is. Hierop eiste hij dat de pleegouders alsnog de voogdij werd ontnomen.

Lees ook:Belgische wensouders Donna niet vervolgd
Lees ook:Biologische vader baby Donna gaat in beroep
Lees ook:Nederlanders kopen weer baby in Belgiƫ
Lees ook:Pleegouders baby Donna gaan vrijuit
Lees ook:Baby Donna veiliger bij biologische vader?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Baby Donna mag in Nederland blijven

  1. Martijn

    Dit gaat echt te ver. Ik vind dat een rechtbank zich hier niet mee mag bemoeien op deze manier. Die man is de biologische vader van het kind. Of we het nou leuk vinden of niet is niet relevant. De adoptieouders zouden een zware boete moeten krijgen (voor zover dat niet gebeurd is). Ten eerste voor illegale handel, ten tweede voor het toedragen van (potentieel) letsel aan een kind. In plaats daarvan worden ze beloond met het kind dat ze graag wilden. De man, die het kind ook graag wilde, moet toezien hoe een ander zijn kind opvoedt. Zijn eigen kind. Nogmaals, zijn eigen kind. Dit gaat te ver.

    Martijn

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>