Nederlanders kopen weer baby in België

In België is opschudding ontstaan over wat nu al de tweede ‘baby Donna-zaak’ wordt genoemd. Een Nederlands stel heeft namelijk opnieuw een Belgische baby gekocht, zo bleek vrijdag uit een reportage van Netwerk. De baby zou enkele maanden geleden tegen betaling naar Nederland zijn gehaald. De biologische ouders hadden het kind te koop aangeboden op internet omdat ze in geldnood verkeerden.

De baby zou zijn gekocht in ziekenhuis Jan Palfijn in Gent, zo meldt Netwerk. Het kind zou op dit moment in Nederland verblijven.

Baby Donna werd in februari 2005 geboren. De biologische vader en zijn vrouw hadden een draagmoeder ingeschakeld. De Vlaamse draagmoeder kreeg echter ruzie met het echtpaar en verkocht de baby via internet voor vijftienduizend euro aan een Nederlands paar uit Leusden. Tegen het Belgische paar zei ze dat ze een miskraam had gekregen.

Na een jarenlange juridische strijd, die was aangespannen door de biologische vader, werd besloten dat Donna voorlopig bij haar pleegouders blijft.

Zie ook: Biologische vader baby Donna gaat in beroep

Lees ook:Baby Donna mag in Nederland blijven
Lees ook:Belgische wensouders Donna niet vervolgd
Lees ook:Biologische vader baby Donna gaat in beroep
Lees ook:Belgische draagmoeder opgepakt wegens oplichting
Lees ook:Belgische ouders willen baby Jayden terug

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlanders kopen weer baby in België

  1. draagmoeder

    Wensouders gaan verder dan wie ook om een gezin te kunnen vormen. Nergens zijn kinderen zo gewenst als bij deze mensen. Dat de nederlandse staat ervoor zorgt dat zij bepalen of men wel of geen kind kan krijgen is achterhaald. Als deze mensen dit onderling zo geregeld hebben, en dit kind nu een goede basis en opvoeding kan krijgen, is het goed. Er is geen fortuin betaald voor dit kind, dus kinderhandel kan je het niet noemen. Daarnaast is het zo dat biologische ouders ook niet van te voren 2 jaar door de kinderbescherming gevolgd worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>