Biologische vader baby Donna gaat in beroep

De Belg Bart Philtjens gaat in beroep tegen het vonnis van de Utrechtse rechtbank dat zijn kind 'baby Donna' in Nederland mag blijven. De man had het kind in 2004 verwekt bij een Belgische draagmoeder. Tegen de afspraak in gaf de draagmoeder de baby aan een Nederlands echtpaar in Leusden. 

De rechtbank bepaalde dat baby Donna niet terug hoeft naar haar biologische vader. De Belg kreeg zelfs niet eens een omgangsregeling. Hij gaat nu in hoger beroep om op z'n minst voogdij of bezoekrecht te krijgen.

In hoger beroep zal de zaak door het gerechtshof in Amsterdam behandeld worden. In de Vlaamse Krant Het Belang van Limburg zei Bart Philtjens weer 'een sprankeltje hoop' te hebben'. De biologische vader voelt zich sterk staan, omdat de rechtbank in Utrecht het advies van de Raad voor de Kinderbescherming niet heeft gevolgd.

Zie ook: Baby Donna veiliger bij biologische vader?

Lees ook:Baby Donna mag in Nederland blijven
Lees ook:Belgische wensouders Donna niet vervolgd
Lees ook:Nederlanders kopen weer baby in Belgiƫ
Lees ook:Baby Donna veiliger bij biologische vader?
Lees ook:Pleegouders baby Donna gaan vrijuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>