Kick-off Wie is mijn vader?

Donderdagavond om 21.30 is bij RTL4 de kick-off van het nieuwe programma Wie is mijn vader? Irene Moors begeleidt de zoektocht van donorkinderen naar hun biologische vader en vice versa. Het programma matcht het DNA van de donoren én de kinderen met elkaar. De serie trapt af op 28 april, het vervolg is in het najaar op televisie te zien.

Wie is mijn vader? is niet het eerste programma’s dat mensen helpt bij de zoektocht naar hun ouders. Volgens Irene Moors is Wie is mijn vader? een ander programma dan het populaire Spoorloos of het wat minder succesvolle DNA Onbekend:

,,In Spoorloos worden familieleden met elkaar herenigd en vloeien veel tranen”, vertelt ze in Televizier. “Heel heftig allemaal. In Wie is mijn vader? hebben de hoofdpersonen elkaar nooit gekend. Ze zien elkaar voor het eerst; dat maakt het een stuk minder emotioneel. In DNA Onbekend hoort een zoon aan het eind van de uitzending of zijn vader echt zijn vader is, terwijl bij ons de DNA-test het begin is van alles. Dat maakt het zo spannend.”

In de kick-offuitzending brengt Irene twee ‘stellen’ voor het eerst van hun leven bij elkaar. De redactie van Wie is mijn vader? werkt nauw samen met de Stichting Ambulante Fiom. Deze organisatie kan putten uit een databank met DNA-gegevens van zowel kinderen als donoren.

Donorkinderen die willen weten van wie ze afstammen, en donorvaders die nieuwsgierig zijn naar hun nageslacht, kunnen zich nog steeds aanmelden bij RTL 4.

Lees ook:Irene Moors presenteert ‘Wie is mijn Vader?’
Lees ook:‘Wie is mijn vader?’ uitgesteld
Lees ook:Wie wordt Familyman van 2011?
Lees ook:Nick Schilder bijna papa
Lees ook:Wie wordt de vader van Froukje’s baby?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>