Studenten doen aangifte van nepbaby

Not amused. Dat is de gemeente Utrecht met de actie van twee studenten die bij de burgerlijke stand aangifte hebben gedaan van een nepbaby. RTV Utrecht zond donderdag een gesprek uit met de grappenmakers. De studenten waren benieuwd of het mogelijk is om een niet bestaand kind in te schrijven. De gemeente kan het experiment absoluut niet waarderen en doet aangifte bij de politie.

Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om een  strafbaar feit. Bovendien moet de rechter er aan te pas komen om de opgemaakte akte weer ongedaan te maken.

De ambtenaar van de burgelijke stand bij wie de aangifte binnenkwam zag geen reden om te twijfelen aan de aangifte en mocht dus wettelijk gezien niet om een bewijs van de geboorte te vragen.

 

In een reactie zegt Utrecht dat mensen die een niet bestaande baby laten inschrijven vroeg of laat tegen de lamp zullen lopen, bijvoorbeeld als het tijd wordt voor de wettelijk verplichte hielprik voor baby's. Het is volgens de gemeente de eerste keer dat er een valse aangifte van een geboorte is gedaan in Utrecht.

 

Lees ook:‘Digitale aangifte koude bedoening’
Lees ook:Regering Singapore geeft les in baby’s maken
Lees ook:Nieuw woord voor Van Dale: zwerfzwangere
Lees ook:Netwerk bijna op tilt door babywedstrijd
Lees ook:Moeder verdacht van doden baby Enschede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>