Nieuw woord voor Van Dale: zwerfzwangere

Van zwerfjongeren en zwerfvuil had ik wel gehoord. Maar zwerfzwangeren zijn helemaal nieuw voor me. Toch bestaan ze. In de regio Utrecht om precies te zijn. Het zijn zwangere vrouwen die niet kunnen bevallen in het ziekenhuis van hun keuze omdat daar niet genoeg bedden zijn. Het capaciteitstekort voor ziekenhuisbevalingen begint inmiddels serieuze vormen aan te nemen. Zo serieus dat de PvdA in Utrecht de gemeente vraagt om zich ermee te bemoeien.

De gemeente Utrecht moet in gesprek gaan met zorgverzekeraars om een voldoende aantal plekken voor ziekenhuisbevallingen in Utrecht te garanderen, zegt de PvdA -fractie woensdag in het Algemeen Dagblad.

Na de sluiting van de verloskamers in het Mesos Medisch Centrum (die worden gecentraliseerd in Nieuwegein) wordt een toename verwacht van het aantal vrouwen dat langs diverse ziekenhuizen moet ’shoppen’ op zoek naar een bevalplek.

De PvdA wil weten of het college bereid is in gesprek te gaan met verzekeraars om ervoor te zorgen dat vrouwen in de regio Utrecht weer snel kunnen bevallen in een ziekenhuis naar keuze. In de opvatting van de fractie is de gemeente daarvoor minimaal gesprekspartner die een signaal af moet geven.

Lees ook:Studenten doen aangifte van nepbaby
Lees ook:Uitstel kinderwens kost miljoenen
Lees ook:Kamer godzijdank tegen invriezen eicellen
Lees ook:Spanje heeft haast met bevallen
Lees ook:SGP: kans op zwangerschap na verkrachting ‘heel klein’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>