‘Digitale aangifte koude bedoening’

Hij is er waarschijnlijk eentje van het type: vroeger was alles beter. In ieder geval wil Ger Koopmans van het CDA dat de aangifte van baby’s bij de burgerlijke stand blijft zoals die nu is. De plannen om straks digitaal aangifte te doen van een geboorte vindt hij maar ‘een koude bedoening’. Ik zeg: geef die man een standbeeld!

De aangifte van een geboorte moet een feestje blijven, zegt Koopmans: “Iedereen kent de beelden van de kroonprins die zijn kleintjes aangaf. Elke ouder heeft op zo’n moment hetzelfde gevoel als de kroonprins. Hij geeft zijn eigen prinsje of prinsesje aan.”

Bovendien is volgens Koopmans het risico van fouten groter. Fysieke inschrijving door een ambtenaar van de ‘al 200 jaar betrouwbare’ burgerlijke stand is ook daarom te verkiezen. De CDA’er deed zijn uitspraken in de Tweede Kamer tijdens het debat over de Wet elektronische dienstverlening.

Hero Brinkman van de PVV vond het betoog van zijn CDA-collega een ‘komische sketch’. Hem lijkt het juist mooi als nieuwbakken ouders vanuit het ziekenhuis samen de boreling kunnen melden via de computer. En zo’n feestje is die aangifte op het stadhuis volgens hem ook weer niet.

Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken wees er gekscherend op dat vaders nu een dag vrij krijgen om aangifte te doen, maar als iedereen het straks digitaal kan, zou dat weleens van de baan kunnen zijn.

Bron: RTL Nieuws.nl.

Lees ook:Studenten doen aangifte van nepbaby
Lees ook:Liegen en bedriegen om een kind te krijgen
Lees ook:Ouders vergeten zorgpolis baby
Lees ook:Rouvoet wil ouderschapsverlof moderniseren
Lees ook:Vondeling Rotterdam maakt het goed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>