MAMA-diners in Rotterdam

Wat een leuk initiatief! Als je net een kindje hebt gekregen, is het belangrijk dat je regelmatig en gezond eet. Helaas schiet koken er tussen het borstvoeding geven en luiers verschonen nog wel eens bij in. De oplossing: een kraamverzorgende die bij jou thuis komt koken. Dat is het idee achter de MAMA-diners die afgelopen week zijn gepresenteerd in Rotterdam. (Foto: RTV Rijnmond)

Ongeveer 45 kraamverzorgenden van Kraamzorg Rotterdam hebben workshops gevolgd om de diners te bereiden voor kersverse moeders. De diners zijn samengesteld door de Rotterdamse topkoks Herman den Blijker van ondermeer Las Palmas en Francois Geurds van Ivy.

Het MAMAdiner is een initiatief van de Rotterdamse Marieke Sprietsma, die vrouwen die net moeder zijn geworden een gezond verwen-cadeau willen geven. De vaders of moeders kunnen zich opgeven via Kraamzorg Rotterdam, waarna de kraamverzorgenden de maaltijden thuis komen bereiden. De ingrediënten moeten door de aanvrager zelf worden gekocht. Het mes snijdt overigens aan twee kanten, want van elk diner wordt vijf euro gedoneerd aan Orange Babies, een stichting die zich inzet voor zwangere vrouwen met HIV en hun baby’s in Afrika.

Driegangendiners

Maandagavond kregen 50 Rotterdamse verloskundigen in restaurant Las Palmas de MAMAdiners voorgeschoteld. De driegangendiners waren verkrijgbaar met vis, vlees of vegetarisch. Rotterdam is de eerste gemeente waar de MAMAdiners verkrijgbaar zijn. Binnenkort wordt het ook geïntroduceerd in Amsterdam, waarna de rest van het land volgt.

Bron: RTV Rijnmond

Lees ook:Nog steeds tekort aan kraamzorg
Lees ook:Vindster baby is zelf de moeder!
Lees ook:MAMAdiner komt op stoom
Lees ook:Vondeling Rotterdam maakt het goed
Lees ook:Babysterfte hoogst in Rotterdam-Charlois

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “MAMA-diners in Rotterdam

  1. Pingback: MAMAdiner komt op stoom | Zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>