Vindster baby is zelf de moeder!

saffira starkeDe zaak van de Rotterdamse vondelinge Luna heeft een bizarre ontknoping gekregen. De vrouw die de baby twee weken geleden zogenaamd ‘vond’ naast een vuilcontainer blijkt de moeder van het meisje te zijn! De 21-jarige Saffira Starke is dinsdag aangehouden. Tsssss .. kan het nog gekker? (Foto: RTV Rijnmond)

Wat het motief van de Rotterdamse is, wordt nog onderzocht. Op 16 maart nam RTV Rijnmond een gesprek op met de vrouw:

De baby is waarschijnlijk op 14 maart geboren. Een dag later werd het meisje ‘gevonden’ naast een container aan de Waaldijk in Rotterdam-Delfshaven. De burgemeester van Rotterdam gaf het kind op 17 maart aan bij de burgerlijke stand. Het meisje kreeg toen de naam Luna.

De vrouw wordt formeel verdacht van het verlaten van een kind. Ze zal niet worden voorgeleid, omdat hulpverlening aan moeder – en kind – vooropstaat. De andere kinderen van de vrouw zijn elders ondergebracht.

Lees ook:Saffira krijgt kinderen nog niet terug
Lees ook:Baby bij vuilnis gevonden in Rotterdam
Lees ook:Vondeling Rotterdam maakt het goed
Lees ook:MAMA-diners in Rotterdam
Lees ook:Rotterdamse opgepakt met dode baby in tas

28 Reacties // Reageer

28 thoughts on “Vindster baby is zelf de moeder!

  1. hh

    Wat een smerige aap,

    Haar uitkering heb ze zeker ook gekregen door de boel bij elkaar te liegen?

    Land uitschoppen, aan zulke mongolen hebben we niks.

      /   Reply  / 
    1. Janine

      Typische reactie van een Nederlander direct gekleurde mensen apen noemen..

      Je moet je dood schamen met het slavernij verleden van jou volk!

      En nog steeds geen erkenning in de geschiedenis boeken…

      Maar tussen door kom ik je mede mensen we letegen op straat die dood geilen op die mixjes….denkend dat ze t wel oke zullen vinden om met zulke hypocriten te daten ahahah laat me niet lachen! Nooit dat ik met een Nederlander zou gaan! Veels te valse mensen!

        /   Reply  / 
      1. Jerson

        Kijk eens op mamjo.com zou ik zo zeggen. Allemaal negers die elkaar aap noemen. En geloof me schat: geen Nederlander die met iemand als jij zou willen gaan.

          /   Reply  / 
        1. Janine

          AHAHAHA! nou moet ik wel zeggen dat je de plank mis slaat. Er gaat geen dag voorbij wanneer ik over straat loop dat er geen nederlandse jongen of man niet kan ophouden met staren, alsof ze nog nooit zo iemand als mij hebben gezien, en niet alleen ik ook mijn vriendinnen.
          Waarom? Omdat wij gewoon beeldschoon zijn! Ze moeten gewoon omkijken! Kortom een overschot die met mij zou willen gaan!!! Maar of ik met hun wil….

          Wat betreft jou ik zie die gekleurde meisjes al weg rennen, zogenaamd Hollandse God spelen. please! We zijn niet achterlijk!

          De Nederlandse man is wat betreft mij echt niet de knapste, meer de lelijkste mannen van heel Europa.

          En dan nog surfen naar mamjo waarom? Geinteresseerd zoals de rest van de Nl mannen……

            /   Reply  / 
          1. Jerson

            Waarom ga je ervan uit dat ik blank ben?
            Wel, ik ben een creoolse Surinamer maar wel een bounty daar niet van…ik ben getrouwd met een fantastische blanke (Engelse) vrouw, wat mij betreft de mooiste van de wereld, mooier dan welke Surinaamse dame ik ooit gezien heb. En als je nou wel eens de moeite zou nemen om even naar mamjo te surfen zie je dat het niet “typisch Nederlands” is om een zwarte voor aap uit te schelden, maar meer een gewoonte is van onze landgenoten om elkaar het licht in de ogen niet te gunnen en elkaar voor aap en erger uit te maken.

              /  
          2. Jerson

            Trouwens, je kan alleen weten dat die mannen omkijken als je zelf ook omkijkt, toch?

              /  
        2. Janine

          Nou ZELFHATENDE neger was de reden dan? omdat ze beeldschoon is in jouw ogen tja dat kan. Maar geloof er geen moer van! Ja je moest helemaal naar Engeland dan omdat je zeker te lelijk was voor die (witte) vrouwen hier?!

          En je moeder dan? is zij ook een lelijk?! de vrouw die jouw zielige ass eruit heeft gebaard!

          Het enige waar jij aan denkt zijn je kinderen, je wilt ze zeker lichter maken he, alles wat zwart aan je is wissen.

          Mensen zoals jouw moeten in therapie! je laat die Nederlanders die dit lezen lachen! en ze lachen je uit ook!

          En wie zegt dat IK jouw landgenoot ben?!!

          En nee ik hoef helemaal niet om te kijken, ik heb ooghoeken daarvoor en je voelt het wanneer iemand naar je staart! 6e zintuig van het vrouwelijke geslacht!

          Enne zoals ik eerder zei qua Nederlandse mannen die ervan dromen om met mij te gaan geen tekor, gister nog een blonde die contact zocht en dacht dat het hem zou lukken ook ahahaha!

            /   Reply  / 
          1. Jerson

            Waarom ga je nu zo tekeer tegen mij? Ik ben niet zielig hoor want ik ben gelukkig met mijn leven? Wat zindt je niet aan mijn reactie?

              /  
        3. Sandra

          @ Jerson,

          Wat een trieste reactie, zeg. Heb je er lang over nagedacht? Ik hoop het niet voor je, want met een dergelijke opmerking maak je geen intelligente indruk.
          Misschien is het handig als je voortaan eerst even de tijd neemt om na te denken voordat je iets opschrijft, want je zet jezelf alleen maar voor gek met die onzin die je hier uitkraamt.
          Waar haal je het idee vandaan dat het negroïde mensen zijn die elkaar voor aap uitschelden op mamjo.com? Kun je dat zien aan de kleur van het inkt of zo? De logica is ver te zoeken.
          Het feit dat het een Surinaamse site is, wil nog niet zeggen dat het alleen negroïde mensen zijn die er berichten posten. Er komt van alles op die site.
          Voor dombo’s als jij is Suriname een negroïde land waar roti is uitgevonden. Maar voor intelligente mensen, met een goede algemene ontwikkeling, is roti uitgevonden in India en Pakistan en 120 jaar geleden meegenomen naar Suriname door de Hindoestaanse immigranten en is Suriname een Zuid-Amerikaans land, wat wil zeggen dat het geen uitzondering vormt op de regel dat de oorspronkelijke bewoners van alle Noord-, Midden- en Zuid-Amerikaanse landen Indianen (aka Native Americans) zijn.
          De negroïde mensen zijn vanaf de 16de eeuw er door Engelse en Portugeesjoodse kolonisten en later door Nederlanders vanuit Afrika naar Suriname gebracht voor de slavernij. Het invoeren duurde tot 1808. Het totale aantal van de ingevoerde slaven zat ongeveer tussen de 300 000 en de 350 000. Nu is 31 % van de Surinamers origineel een Creool (negroïde). Dat is verreweg de minderheid! Dat houdt dus in dat de overige 69% van de bevolking niet negroïde is! Verreweg de meerdherheid!
          Dus hoe jullie dombo’s erbij komen dat Suriname een negroïde land is, is mij een raadsel. Jullie zijn dan ook de enigen op deze aarde met dit achterlijk waanidee!
          Vanaf 1890 werden er contractarbeiders uit India/Pakistan (tot 60 jaar geleden was dat één land), Java (Indonesië), China en Libanon naar Suriname gebracht. Hun nazaten wonen er nog steeds. Ook wonen er nog wat nazaten van de kolonisten En al die verschillende groepen vormen samen de multiculturele Surinaamse bevolking. Al die andere groepen komen ook naar die beruchte mamjo site.
          Schandelijk dat jij bovenstaand stukje geschiedenis niet wist; het is toch 350 jaar uit de Nederlandse geschiedenis, want daar komt een groot gedeelte van Julie rijkdom vandaan!
          Jullie verwijten de Belgen altijd dat ze dom zijn, maar geloof me, er is geen Belg die dit alles niet weet. Maar ja, de gemiddelde Belg heeft dan ook een betere algemene ontwikkeling dan de gemiddelde Nederlander en het niveau op hun (middelbare) scholen en universiteiten is ook vele malen hoger dan in Nederland! Dat komt mede door het feit dat er meer structuur is op de Belgische scholen en doordat de leerkrachten en docenten in België gewaardeerd en gerespecteerd worden. Ook neemt men daar het onderwijs serieus.

            /   Reply  / 
          1. Jerson

            Als je had kunnen lezen had je gezien dat ik zelf een Surinaamse Creool ben, ongeschoolde mot. Dus die geschiedenisles over Su had je ook achterwege kunnen laten. Je ziet aan de reacties op mamjo die doorspekt zijn met zowel Sranang als racistische opmerkingen dat veel Surinaamse creolen echt een complex hebben of ik weet niet wat maar in ieder geval racistisch zijn tot en met. Je houdt jezelf echt voor de gek als je denkt dat het alleen Hollanders zijn die op mamjo met racistisch lullen.

              /  
    2. sranang

      EN waarom is ze een Aap dan?
      om der huiskleurr jullie lullen met jullie bek maar de meeste VONDELINGEN ZIJN BLANK nu jij weer

        /   Reply  / 
    3. Sandra

      @ Jerson,

      @ Jerson

      Dat meisje heeft de Nederlandse nationaliteit en is gewoon in Nederland geboren. Hoe kan zij ‘t land uitgezet worden, dan?
      Als dit jou stoort dan had je je voorouders maar moeten tegenhouden toen zij zo arrogant en brutaal waren om Suriname tot hun grondgebied te bombarderen en Afrikanen te ontvoeren en daar te dumpen, dan had je nu geen last gehad van dit soort mensen.
      En als jij vindt dat mensen met een kleurtje uit Nederland gezet moeten worden, wees dan zo consequent om te eisen dat Nederlanders, die ooit naar Canada, Frankrijk, België, Amerika, Australië, enz. … geëmigreerd zijn, ook teruggestuurd worden naar Nederland! Want wie zegt dat ze daar welkom zijn?
      Hebben jouw voorouders zich afgevraagd of ze welkom waren in de gebieden waar ze zijn gaan roven en verkrachten en die ze later tot kolonie gebombardeerd hebben? Nee, natuurlijk niet? Want die arrogante rovers en piraten dachten dat ze overal recht op hadden.

        /   Reply  / 
      1. Jerson

        Wat lul je nou weer !? Waar heb ik gezegd dat die meid het land uitgezet moet worden. Echt mijn hoofd met jou hoor.

          /   Reply  / 
      2. bakra

        Het is laatste tijd een trend om bij elke discussie het slavenverleden erbij te halen.
        Was voor mijn tijd dus ben niet verantwoordelijk voor jullie trauma’s en minderwaardigheidscomplexen die jullie uiten in een misplaatste arrogantie en haat onderling.
        Dat iemand hierboven de term zwarte aap gebruikt, tja jullie gedragen je inderdaad als een groep apen met jullie paargedrag

          /   Reply  / 
  2. Melanie

    Jeetje.. ik kan het nog steeds niet geloven. Ze heeft zeker haar dochter laten liegen! wat erg.

      /   Reply  / 
  3. Marie Anne

    Ik huil voor de moeder, en de kinderen….
    wat een triestheid, wat een wanhoop….

      /   Reply  / 
  4. Nance

    Ik hoop dat ze samen met haar kinderen de hulp zal krijgen die ze nodig heeft. Dit was een schreeuw om aandacht voor haar problemen.

      /   Reply  / 
  5. Dianne

    Het is erg triest dat een moeder dit moet doen om haar kindje de zorg te geven die zij waarschijnlijk zelf niet kan geven.
    Ik hoop dat deze jonge moeder de hulp krijgt die ze nodig heeft.
    Ze had nog vele ergere dingen kunnen doen met haar baby, je hoort de laatste tijd niet anders toch?

      /   Reply  / 
  6. loulou

    Wel triest hoor! Maar deze dame is zeker niet de eerste en tevens ook niet de laatste zijn die een kind te vondeling legt. Juiste hulp aanbieden. Voor de racisten onder ons; er wordt al jaren baby’s te vondeling gelgd en veelal zijn dit nederlandse vrouwen. Die worden ook geen white trash genoemd en het land uitgezet?!! Het is lastig om dit soort feiten aan te horen, maar laten wij daar niet over beginnen. Het is echt zo triest dat zulke “inteligente” nederlanders niet eerst naar zich zelf kijken ipv steeds kijken wat anderen doen. Bij de meeste familie drama’s spelen nederlanders een “glansrijke” rol. En laten wij t nu vooral niet hebben over pedofile en ontvoerders. Dus denk maar eens goed na voordat je een ander ras wilt discrimineren. Case closed!

      /   Reply  / 
    1. Janine

      Dankjewel Loulou daar heb je he-le-maal gelijk in! als voorbeeld Milly Boele.

        /   Reply  / 
  7. Straight Forward

    Wat ik echt heel stom vind is dat niet naar het echte probleem wordt gekeken en dat is dat baby’s te vondeling leggen uit de middeleeuwen stamt. Hier in Nederland is dat nergens voor nodig. Je hebt verscheidene adoptieprogramma’s en je hebt altijd nog een bijstandsuitkering. Met een beetje hulp van de fiscus loop je zo in de 1200 euro per maand minimaal en dat met een beetje op je kont zitten. Dus denk ff na voordat je zwanger raakt en gebeurt dat toch ongewenst bedenk dan dat je altijd 2 keuzes hebt. Abortus of Adoptie!
    En voor Janine en Jerson aub zeg! Kan het jullie wat schelen wie er mooi of niet mooi is. Blank en zwart. Beauty lies within the eyes of the beholder!

      /   Reply  / 
  8. Sharon

    Whahah Jerson mn jongen,je laat je ware kleur al zien,met je mijn hoofd met jou hoor en ongeschoolde mot.Je moet maar eens gauw met iemand gaan praten over je identiteitscrisis.Doe het aub voordat je in een gekkenhuis beland.Dat was even off topic.Ik blijf dit hele”Luna”verhaal een beetje raar vinden en ik denk inderdaad dat deze actie een schreeuw om hulp was.Ik ben van mening dat Nederland ondanks alle bureaucratie toch nog hulp zou kunnen bieden als Saffira gewoon aan de bel had getrokken ipv.achteraf zo een stomme stunt uit te halen.Hoop dat Luna ondanks alles toch een mooi leven krijgt,want dankzij Saffira heeft zij nu een nare stempel opgedrukt gekregen.

      /   Reply  / 
  9. Bouwvakker

    het gat here niet om de kleur het gaat om het kind
    waarom komen jullie here ruzie met elkaar maken het gaat niet om welke kleur al was die persoon groen of blauw het gaat erom dat kleine Engel
    in plaats dat jullie haar gaan uitschelden kijk naar jezelf als jij vindt dat je het leven 100& goedt leeft dan mag je der uitschelden DONT TRY TO BE GOD LET GOD BE GOD
    in plaats van het ruzie maken waarom Bidden jullie niet voor zulke mensen als dit
    GODBLESS YALL ONE GOD JEZUS

      /   Reply  / 
  10. Nancy

    Ik hoop dat ze haar hulp krijgt die ze nodig heeft en dat haar kinderen maar god opgevangen worden.
    Ze zal haar redenen hebben gehad waarom ze dit deed. Hierover kunnen wij niet oordelen aangezien wij haar leven en beweegredenen niet kennen. Ik ben ook in verwachting en kan mij nit indenken dat ik mijn kind ter vondeling zou leggen, zij zal dus echt met heel veel problemen te kampen hebben. Dingen die wij ons misschien niet eens kunnen voorstellen…
    Reactis als deze helpen andere jonge of oudere moeders niet om zich te uiten en hun problemen preventief aan te pakken, maar juist om beslissingen te nemen die gevolgen hebben voor haar en haar kinderen. Ik zou zeggen stop met oordelen en help je buurvrouw of buurman meer.
    Wees een beetje sociaal.
    Er gebeurd nog veel en veel meer in de wereld, waar mensen hun ogen voor sluiten. Open ze wees een mens.

      /   Reply  / 
  11. domme mensen

    Jezussss wat een domme mensen!
    Blyf maar discusseren over dat wijf maar als een ieder goed zou lezen zouden jullie gezien moeten hebben dat dat kind nooit te vondeling is gelegd gvd!

    Ze heeft gezegt dat ze dat kind heeft gevonden en het daarna naar de politie gebracht
    Volgens jullie is ze neergelegd? En de volgende dag gevonden door diegene die haar dus heeft neergelegd!

    En dan nog discussie voeren over negers jullie zyn allemaal dom!

    Voor jullie info ik ben nederlands surinaams arubaans en ik ken alle geschiedenis van alle 3 myn landen en ga geen domme reactie sturen pfff lowlifes

      /   Reply  / 
  12. Ebi

    Kijk wat een smerige aap genoemd wordt in deze reactie is een clever aap, want dit is een nieuwe truc, die nog nooit eerder is uitgevoerd waneer een kind te vondeling wordt gelegd door haar moeder of één van de ouders. Ze wordt nu in iedergeval geholpen, ook met haar andere kinderen. Mini reparatie dus.

      /   Reply  / 
  13. Michelle

    Dit gaat niet om huidskleur. DIt gaat om mensen
    Ik houd niet van racisme niet van apen en blanke domme slavendrijvers. Ik zie mensen.
    Ik zie 2 kinderen die helaas bij een zeer labiele moeder zijn geboren. Ik hoop dat ze alle opvang krijgen.
    Ook hoop ik dat moeder nooit meer kinderen krijgt. Psychisch is het niet in orde. Los van het erfelijke is het een meestal terugkerend iets. Dit gun je geen elk kind om in op te groeien. Welke kleur, lengte, dikte, intelligentie, geaardheid, geloofsovertuiging of wat dan ook.

    Ik schrik wel van bovenstaande reacties.
    Over het apen en over de mevrouw die nederlanders en Nederland niks vind maar er toch wel woont. En het ook zo interessant vindt zodat ze de taal goed machtig is.

      /   Reply  / 
  14. Michelle

    Dat er meer blanke baby’s te vondeling worden gelegd lijkt mij logisch. Er zijn procentueel ook veel meer blanken hier.
    Je moet wel de juiste verhoudingen hanteren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>