Twee executies melamine-schandaal China

Mateloos heb ik me vorig jaar zomer opgewonden over het melamine-schandaal in China. Een stelletje zieke, op geld beluste geesten voegde melamine toe aan melkpoeder. Op die manier wilden ze verhullen dat de melk was aangelengd met water. Zes Chinese baby’s overleden door de vergiftigde melk die ze hadden gedronken. Bijna 300.000 kinderen werden ziek. Als ik dan nu lees dat er twee mannen zijn geëxecuteerd voor hun rol in het schandaal, dan kan ik alleen maar in mijn handen klappen.

Door het drinken van de vervuilde melk kregen de kinderen last van nierfalen en nierstenen.

Volgens Chinese staatsmedia kreeg Zhang Yujun de doodstraf voor het mengen van melkpoeder met de giftige stof. Geng Jinping kreeg dezelfde straf voor het verkopen van het mengsel en de daarmee gemaakte producten.

De mannen waren in januari tot de doodstraf veroordeeld.

Melamine wordt vooral gebruikt als basisgrondstof voor harsen en coatings. Van melamine worden onder meer plastic borden en bestek gemaakt.

Lees ook:Gerechtigheid: doodstraf in melaminezaak
Lees ook:Babymelkschandaal China eist nu al vier levens
Lees ook:22 miljoen baby’s onderzocht op melamine
Lees ook:Nog 10.000 Chinese kinderen in ziekenhuis
Lees ook:Al 53.000 Chinese baby’s ziek door melkpoeder!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>