Al 53.000 Chinese baby’s ziek door melkpoeder!

Het lijkt een schandaal te worden dat qua omvang z'n weerga niet kent. Het aantal Chinese kinderen dat ziek is geworden door vervuild melkpoeder is opgelopen naar 53.000! Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Volksgezondheid heeft dat maandag bekendgemaakt.

Met de meeste kinderen gaat het gelukkig weer goed maar bijna 13.000 kinderen liggen nog altijd in het ziekenhuis. Vier baby's zijn tot nu toe overleden na het drinken van met melamine vergiftigde melk. Volgens het ministerie kampen nog eens 104 kinderen met ernstige gezondheidsproblemen. (Foto: Xinhuanet.com) 

Ondertussen heeft Het Nederlandse zuivelconcern Friesland Foods uit voorzorg drie soorten melk uit de schappen gehaald in Hongkong, Singapore en Macau. ,,Het gaat om minder dan een procent van ons merk Dutch Lady'', zegt een woordvoerder van Friesland Foods maandag. ,,Er zou melamine in kunnen zitten.''

De belangrijkste supermarktketens van Hongkong hebben zondag ook melkpoeder van het Zwitserse merk Nestlé uit de winkels gehaald na een bericht dat het de giftige stof melamine bevat.

Zie ook: Babymelkschandaal China eist nu al vier levens

Lees ook:22 miljoen baby’s onderzocht op melamine
Lees ook:Babymelkschandaal China eist nu al vier levens
Lees ook:Melamineschandaal breidt zich uit naar Europa
Lees ook:Nog 10.000 Chinese kinderen in ziekenhuis
Lees ook:Nog steeds bijna 6000 Chinese kinderen ziek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>