22 miljoen baby’s onderzocht op melamine

Eigenlijk had ik er vorige week al over willen schrijven toen ik op het Journaal hoorde dat in China geen 50.000 maar bijna 300.000 (!!) baby’s ziek zijn geworden door vervuild melkpoeder. Ik vond het al zo shocking dat er tienduizenden kindjes met melamine vervuilde melk hadden gedronken en daarna doodziek werden. Nu blijkt het zelfs om honderdduizenden baby’s te gaan. Het schandaal is dus nog groffer dan gedacht. Zeker als je weet dat de ouders van de zieke kindjes met veel geweld worden opgepakt als ze in protesteren tegen de foute praktijken. (Foto: xinhuanet.com)

De schokkende cijfers zijn maandag officieel naar buiten gebracht door het Chinese ministerie van Gezondheid. In totaal zijn 22,4 miljoen Chinese baby’s onderzocht die melkpoeder met melamine hadden geconsumeerd. In totaal werden 296.000 baby’s ziek van de vervuilde melk.

Een woordvoerder van het ministerie liet weten dat tot eind 2008 circa 52.900 baby’s in het ziekenhuis waren opgenomen, omdat ze door de melamine ziek waren geworden. Van die baby’s zijn er ongeveer 52.580 genezen.

In september kwam naar buiten dat Chinese baby’s last van nierstenen hadden gekregen na het drinken van vervuild melkpoeder. Aan de melk was melamine toegevoegd, een chemische stof die vooral wordt gebruikt voor het maken van kunststof borden en bestek.

De melamine moest verhullen dat de melk was aangelengd met water.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Nog 10.000 Chinese kinderen in ziekenhuis
Lees ook:Twee executies melamine-schandaal China
Lees ook:Gerechtigheid: doodstraf in melaminezaak
Lees ook:Al 53.000 Chinese baby’s ziek door melkpoeder!
Lees ook:Nog steeds bijna 6000 Chinese kinderen ziek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>