Light Live doorstaat proef op de som

Beloofd is beloofd. Ik zou nog terugkomen op het ‘proef’pakket alchoholvrije wijn dat ik een paar weken geleden ongevraagd kreeg toegestuurd. Het ging om drie flesjes van Light Live, een nieuw merk alcoholvrije wijn dat sinds eind mei te koop is in enkele supermarkten. Nou ben ik helaas niet zwanger. Maar ik heb wel regelmatig last van migraine-aanvallen. En op die momenten is alcohol ook voor mij uit den boze. Met lichte tegenzin (eerlijk is eerlijk, ik ben nou eenmaal niet vies van een glaasje) stortte ik me op de rosé, de witte wijn en de mousserende rosé. En ik moet zeggen … het kan er best mee door!

Over smaak valt uiteraard niet te twisten. En ik heb wel wijnblogs gelezen van ‘wijnkenners’ die de drankjes van Light Live maar bocht vonden en meteen door de plee hebben gespoeld. Maar die verhalen zijn mij toch iets te subjectief van aard. Ik snap ook wel dat amateurvinologen eigenlijk alleen maar willen gaan voor het echte spul. Maar zeg nou zelf .. daarmee vallen alcoholvrije wijnen natuurlijk niet te vergelijken. Je moet dit puur zien als een alternatief drankje. Als je zwanger bent (of een notoire migrainelijder zoals ik ..) dan heb je nou eenmaal niks te kiezen. Dan moet je wel grijpen naar alcoholvrij. Zo simpel is dat!

En wat vond ik er nou van? Laten we maar beginnen met het slechte nieuws. De rosé vond ik niet te pruimen. Het leek in de verste verte niet op wat ik gewend ben van een droge rosé. Het was wrang en nat. Daarmee is eigenlijk alles gezegd. Na een paar glazen begon ik wel wat aan de smaak te wennen maar hier zou ik dus zelf niet voor naar de winkel rennen.

Daarna met nog meer tegenzin de witte wijn open gedraaid. Maar die kon ik gek genoeg weer wel waarderen. Ook hierbij kreeg ik niet het gevoel dat ik wijn zat te drinken maar het smaakte wel. Lekker koud met een ijsblokje was het een friszoet aperitief dat ik en mijn medeproefpersoon allebei konden waarderen. Okee .. het mag geen wijn heten maar hiervan ga ik zeker een paar flesjes inslaan. Voor die paar dagen in de maand dat de echte alcohol verboden gebied is en ik toch zin mocht krijgen in iets dat erop lijkt.

En dan, zojuist de mousserende rosé open geduwd (geheel a la champagne). Da’s het voordeel van een alcoholvrij drankje. Dat kun je met een gerust hart om 4 uur ‘s middags op een doordeweekse woensdag open trekken. Je wordt er toch niet dronken van. En ik moet zeggen … ik ben enthousiast! Zal misschien komen door het kleine sprankeltje dat erin zit. Het smaakt me prima. Ik denk dat die fles de avond niet haalt.

In het assortiment van Light Live zit (behalve de door mij geproefde rosé, witte wijn en  mousserende rosé) ook nog een rode wijn en een mousserende witte wijn. Mochten de producenten dit blogje lezen .. ik hou me aanbevolen voor een nieuw proefpakket. Dat ik dan uiteraard wederom geheel objectief zal beoordelen.

Light Live is de eerste wijn met het Ik Kies Bewust logo. Het bevat namelijk 50% minder calorieën dan gewone wijn. Light Live is gemaakt van kwaliteitswijnen en alchoholvrij (bevat minder dan 0,5%).

In de winkel is Light Live, zoals dat hoort, te vinden tussen de wijnen. Het merk is sinds eind mei te koop bij de supermarkten van Coop, MCD Supermarkten, Plus, Spar, Van Tol en Vomar.

Lees ook:Steeds meer alcoholvrije wijntjes op de markt
Lees ook:‘Waarschuw zwangere voor alcohol op etiket’
Lees ook:Doos alcoholvrije wijn voor zwangere meisjes
Lees ook:Light drankjes schaden ongeboren kind
Lees ook:Zit er alcohol in je borstvoeding?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>