Steeds meer alcoholvrije wijntjes op de markt

Al eerder uitte ik hier mijn frustratie over de beschikbaarheid van alcoholvrije wijn. Tijdens mijn zwangerschap heb ik stad en land afgelopen om ze te vinden. Want een glaasje mee kunnen drinken op een feestje is wel zo gezellig. Sapjes en water ben je op een gegeven moment spuugzat. Maar drie jaar geleden kwam ik nog bedrogen uit. Slijters keken me meewarig aan als ik om alcholvrije wijn vroeg. Om er soms zelfs lachend aan toe te voegen: Bestaat die dan? Jazeker! Gelukkig breidt het assortiment de laatste jaren steeds verder uit en is het nu zelfs in de supermarkt te koop onder de naam Light Live. Proost!

Een paar maanden geleden kon ik al juichend berichten over de Zwangere Doos van het Meisje van de Slijterij. En deze week kreeg ikeen ‘proef’pakket pakket toegestuurd van Light Live: Een rosé, een witte wijn en een mousserende rosé. In het assortiment zit ook nog een rode wijn en een mousserende witte wijn.

Light Live is de eerste wijn met het Ik Kies Bewust logo. Het bevat namelijk 50% minder calorieën dan gewone wijn. Light Live is gemaakt van kwaliteitswijnen en alchoholvrij (bevat minder dan 0,5%).  Het kan dus ook gedronken worden door zwangere vrouwen, mensen die medicijnen gebruiken of de ‘Bob’ van dienst.

In de winkel is Light Live, zoals dat hoort, te vinden tussen de wijnen. Het merk is sinds eind mei te koop bij de supermarkten van Coop, MCD Supermarkten, Plus, Spar, Van Tol en Vomar.

Eerlijk is eerlijk. Ik heb het nog niet geproefd. En ik ben op internet al diverse kritieken tegengekomen waarin Light Live compleet de grond wordt ingeboord. Daar laat ik me niet door beinvloeden. Dat waren over het algemeen blogs van ‘wijnkenners’ die natuurlijk alleen genoegen nemen met het pure spul. Hoe objectief kun je dan nog zijn?

Helaas heb je als zwangere vrouw weinig te kiezen. Voor je eigen bestwil en de gezondheid van het kindje in je buik laat je de alcohol gewoon even staan. In mijn geval hoef ik het daarvoor overigens niet te laten. Ik zal helaas never nooit meer zwanger raken. Toch ga ik deze wijn binnenkort wel proeven.

Over een week of drie om precies te zijn. Dan krijg ik m’n maandelijkse migraine-aanval. En tijdens die dagen raak ik ook geen alcohol aan. Daar wordt de hoofdpijn alleen maar erger van. Op dat soort momenten is de alchoholvrije wijn van Light Live wat mij betreft een enorme uitkomst. Denk ik althans… want of het het smaakt weet ik pas als ik het geproefd heb.

Wordt dus vervolgd!

Lees ook:Light Live doorstaat proef op de som
Lees ook:‘Waarschuw zwangere voor alcohol op etiket’
Lees ook:Doos alcoholvrije wijn voor zwangere meisjes
Lees ook:Light drankjes schaden ongeboren kind
Lees ook:Toch problemen Blijste Baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>