IVF-arts Meppel aangeklaagd

Het moet toch niet veel gekker worden! Een kinderloos stel heeft een gynaecoloog van het Diaconessenhuis Meppel aangeklaagd voor de dood van hun ‘ongeboren kind’. De ivf-arts moest donderdag voor het medisch tuchtcollege in Groningen verschijnen.

Tijdens de IVF-behandeling kwam wel een bevruchting tot stand maar bij het innestelen van de bevruchte eicel in de baarmoeder ging het mis. Dat kwam volgens het stel doordat de arts vergeten was de juiste medicatie voor te schrijven.

De arts zelf zegt dat de medicijnen wel zijn voorgeschreven maar zijn assistent heeft later toegegeven dat ze het vergeten was.

De tuchtrechter wees er op dat de beschuldiging vrij zwaar is, terwijl gemiddeld genomen maar 25 procent van de vruchtbaarheidsbehandelingen slaagt. Dat betekent dus dat er in 3 van de 4 gevallen geen zwangerschap ontstaat nadat het embryo (er is namelijk in dat stadium helemaal nog geen sprake vanĀ  een baby!) in de baarmoeder is teruggeplaatst.

De man van het koppel voerde tijdens de behandeling van de zaak een ware klaagzang: “Maar de behandeling wordt maar drie keer in je leven vergoed. Ons is een kans op geluk ontnomen.”

De rechter doet over twee maanden uitspraak. Daarnaast vroeg hij de arts te overwegen om het stel nog een tweede behandeling te schenken, als dat medisch en financieel mogelijk is.

Ik kan me niet voorstellen dat deze arts nog met dit koppel wil werken. Een IVF-behandeling is een emotionele behandeling. Zeker voor de vrouw is het ook nog eens fysiek zwaar. Als dit moet gebeuren door een dokter die je kort daarvoor nog voor de rechter hebt gesleept, dan lijkt de kans van slagen me vrijwel nihil. Dit koppel ontneemt zichzelf de kans op geluk!

Bron: Dagblad van het Noorden

Lees ook:Celine Dion zwanger van tweede kind
Lees ook:Mildere IVF-methode is net zo effectief
Lees ook:Baby’s met zuurstofgebrek krijgen koelpak
Lees ook:Weer 70-jarige vrouw bevallen van een kind
Lees ook:IVF-kind druk je niet uit in euro’s!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>