We cijferen ons nog steeds weg

Het is 2011 dames! Het wordt nu toch echt tijd dat we eens wat meer aan onszelf gaan denken en wat minder aan de ander. Toch wil dat nog steeds niet echt lukken, blijkt uit een onderzoek in opdracht van Danone. Ruim een derde van de Nederlandse vrouwen neemt onvoldoende vrije tijd voor zichzelf. De belangrijkste redenen zijn een drukke baan en opgroeiende kinderen.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 500 Nederlandse vrouwen van 30 jaar en ouder. Bijna 9 op de 10 vrouwen probeert om iedere dag wat tijd te nemen om te ontspannen, toch lukt het maar 5 op de 10 om dat ook daadwerkelijk te doen.

Als het wel lukt om even niks te doen en te ontspannen, dan doet 57 procent dat het liefst op de bank. Ook lekker eten of drinken is populair, 36 procent geeft daar de voorkeur aan bij een rustmomentje.

De helft van de vrouwen beleeft dat moment het liefst met haar partner, tegenover 30 procent die het liefst alleen tijd voor zichzelf neemt.

Bijna de helft komt niet aan zichzelf toe omdat ze vooral aan anderen denkt. De deelneemsters aan het onderzoek zeggen dan ook ‘zichzelf te vergeten’, ‘het moeilijk te vinden om tijd voor zichzelf te nemen’ en ‘zichzelf weg te cijferen voor anderen’.

In de leeftijdsgroep tussen de 30 en 39 jaar geven de meeste vrouwen aan dagelijks te weinig tijd te nemen om te ontspannen.

Bron: Nu.nl

Lees ook:‘Nederlandse vrouw is gelukkig’
Lees ook:Anticonceptie moet gemakkelijk zijn
Lees ook:Vaders besteden genoeg tijd aan kinderen
Lees ook:Viva: ‘Vrouwen willen trouwen en een baby’
Lees ook:Vaders offeren geen werkdag op voor papadag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>