Vaders besteden genoeg tijd aan kinderen

vader_met_kindZes op de tien vaders besteden genoeg tijd aan hun kinderen. Tenminste .. dat vinden ze zelf! Dat blijkt uit een onderzoek naar de rol van vaders in opdracht van demissionair minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin). Uit hetzelfde onderzoek zou blijken dat moeders helemaal in hun nopjes zijn. Zeven op de tien mama’s vinden dat hun partner voldoende tijd voor hun kroost vrijmaakt. Ahum .. mij hebben ze niks gevraagd!

Het zijn vooral jongere vaders (tot 45 jaar) die vinden dat ze tijd tekort komen voor hun kinderen.

Vaders met een zogenaamde ‘papadag’ (een bepaalde dag in de week waarop ze vast voor hun kind zorgen) zijn contenter dan vaders die dat niet doen. Ruim 70 procent van de vaders met een vaste zorgdag zegt genoeg tijd aan de kinderen te besteden, tegen 52 procent zonder een ‘papadag’.

De meeste ouders vinden dat ze voldoende kennis over opvoeden hebben. De helft van de mannen zegt zijn kinderen anders op te voeden dan de eigen vader. Vrouwen nemen vaker iets over van de opvoedstijl van hun moeder.

Vaders en moeders zien vaak onderling verschillen in de opvoeding. Mannen zeggen iets vaker dat ze strenger en minder geduldig zijn dan hun partner.

Van de papa’s zegt 56 procent andere activiteiten met hun kinderen te ondernemen dan de mama’s.  Zo doen ze meer aan sporten, stoeien en computeren. Bijna acht op de tien vrouwen bevestigen de verschillen. De mama’s praten meer met hun kroost en gaan vaker met ze winkelen, koken en bakken.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Papa wil meer tijd voor kroost
Lees ook:Vaders offeren geen werkdag op voor papadag
Lees ook:Herkenbaar: papa 1 minuut alleen met kind
Lees ook:We cijferen ons nog steeds weg
Lees ook:Moeders graag op reis zonder kids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>