Opa en oma maken kleinkinderen dik

opa leest boekje met kindLekker makkelijk als je de kids af en toe bij opa en oma kunt stallen. Maar of je kind er beter van wordt is nog maar de vraag .. Uit een Britse studie is namelijk gebleken dat kinderen die bij hun grootouders blijven terwijl de ouders aan het werk zijn een groter risico hebben op overgewicht.

Voor het onderzoek werden 12.000 3-jarigen bestudeerd die overdag vaak bij hun grootouders zijn. En wat blijkt … de peuters lopen een derde meer kans op obesitas!

Volgens de onderzoekers zetten opa en oma vetter voedsel voor en ondernemen ze minder actieve dingen met hun kleinkinderen. Zit wel wat in natuurlijk ..

Het verhoogde risico komt vooral voor wanneer de ouders hoogopgeleid zijn en een bloeiende carrière hebben. Logisch .. dan zijn ze meer van huis en zullen ze dus vaker hun kids ergens moeten dumpen om hun eigen (werk)behoefte te kunnen vervullen.

Kinderen die naar de crèche gaan lopen geen groter risico op overgewicht dan wanneer vader of moeder voor hen zorgt. Daar kan ik me ook wel iets bij voorstellen ..Als ik zie hoe mijn kleintje van drie daar loopt te rennen en te stoeien en als tussendoortje een verantwoorde soepstengel krijgt. Knap kind dat daar dik van wordt!

Om het tij te keren is het volgens de onderzoekers nodig dat grootouders beter geïnformeerd over gezonde eetgewoonten en sport.

Bron: AD

Lees ook:Kind 20% slimmer dan ouders
Lees ook:Flessenkind wordt sneller dik
Lees ook:Baby Donna veiliger bij biologische vader?
Lees ook:Groter gezin als opa en oma oppassen
Lees ook:Meer risico op dik kind na keizersnede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>