Parfum taboe in begin van zwangerschap

Zwangere vrouwen kunnen in de eerste 8 tot 12 weken van hun zwangerschap beter geen parfum of geparfumeerde crèmes gebruiken. Daarvoor waarschuwt een Britse onderzoeker. Als de vrouw in verwachting is van een zoontje kan dit namelijk op latere leeftijd onvruchtbaarheid bij haar kind veroorzaken. Even niet sprayen en smeren dus met geparfumeerde spulletjes, lijkt me. Er is nog geen sluitend bewijs dat het schade toebrengt. Maar net als met alcohol als je zwanger bent geldt hier volgens mij better safe than sorry!

Het onderzoek suggereert dat het voortplantingssysteem van mannelijke foetussen in de eerste 8 tot 12 weken beschadigd kan worden door de chemische stoffen in cosmetica. In deze vroege periode worden namelijk bepaalde hormonen bij de foetus geactiveerd die later een rol spelen in het mannelijke voortplantingssysteem.

Als deze hormonen als testosteron niet goed functioneren, kan dit op latere leeftijd problemen veroorzake. Te denken valt aan niet ingedaalde teelbalen, weinig zaadcellen en een verhoogde kans op teelbalkanker. Onderzoeken op ratten bevestigden dat als deze hormonen werden geblokkeerd, de dieren vruchtbaarheidsproblemen hadden.

De Britse professor Richard Sharpe ontdekte dat het geslacht van een foetus zich veel vroeger vormt dan vroeger werd gedacht. Dit vindt namelijk al plaats voordat de voortplantingsorganen zich ontwikkelen. Als de mannelijke foetus in deze cruciale periode niet genoeg androgenen ontvangt, kunnen de voortplantingsorganen zich niet volledig ontwikkelen.

Bron: Het Laatste Nieuws.

Lees ook:Moeder gooide foetus zelf weg
Lees ook:Begrijp je jongensbaby beter!
Lees ook:‘Matig drinken tijdens zwangerschap mag best’
Lees ook:Foetus getuigt in abortuszaak
Lees ook:‘Kinderen zo vroeg mogelijk adopteren’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Parfum taboe in begin van zwangerschap

  1. Michelle

    Maar ze komen elke keer met nieuwe dingen. En later wordt dan weer het tegenovergestelde beweerd. Soms weet ik het ook niet meer. Krijg nu weer een zoontje en hoop dat de deoderant die ik elke dag opspuit hem en zijn broer geen schade heeft toegebracht. Maar ik laat me niet gekmaken door het zoveelste artikel die weer wat nieuws beweerd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>