‘Kinderen zo vroeg mogelijk adopteren’

Het is het beste voor kinderen als ze zo vroeg mogelijk geadopteerd worden. Gebeurt dat voor het eerste levensjaar dan hechten de kinderen zich beter aan hun ouders dan wanneer de adoptie pas op latere leeftijd plaats vindt. Lijkt me een wagenwijd openstaande deur, deze conclusie die wordt getrokken door Linda van den Dries. Ze promoveerde afgelopen week op het onderwerp aan de universiteit Leiden. (Afbeelding: Kaartje2go.nl)

Interessanter vind ik de conclusie dat een adoptiekinderen die eerst in een pleeggezin hebben gewoond, zich beter ontwikkelen dan kinderen die voor hun adoptie in een tehuis zaten. Ik had niet verwacht dat daar zoveel verschil in zou zitten ..

Van den Dries vergeleek tijdens haar onderzoek twee groepen pleegkinderen uit China. De ene groep verbleef voorafgaand aan de adoptie in een kindertehuis, de andere groep woonde bij een pleeggezin.

De kinderen die in een tehuis hadden gezeten, bleken tot een halfjaar na de adoptie een grotere achterstand te hebben in hun verstandelijke en motorische ontwikkeling dan hun leeftijdgenootjes die bij een pleeggezin hadden gewoond.

Het vertrouwen dat kinderen bij spanning in hun nieuwe ouders stellen, bleek groter te zijn naarmate zij op jongere leeftijd waren geadopteerd.

Volgens de onderzoekster maken geadopteerde kinderen in de eerste zes maanden na hun adoptie een belangrijke inhaalslag op het gebied van verstandelijke ontwikkeling en lichamelijke groei.

Bron: AD

Lees ook:Hersenvolume baby voorspelt psychiatrische problemen
Lees ook:‘Gekke babynaam maakt adopteren moeilijker’
Lees ook:Baby Jayden moet terug naar Belgiƫ
Lees ook:Adoptie-ouders Jayden verdacht van fraude
Lees ook:Ouders zorgenkindjes hebben minder weerstand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>