Begrijp je jongensbaby beter!

de mannelijke hersenenMeisjes zijn veel rustiger en makkelijker dan jongens. En stukken eenvoudiger op te voeden. Onzin, dacht ik altijd. Tot ik zelf moeder werd van een jongetje dat al vanaf het prille begin graag de grenzen opzoekt. Ik heb er m’n handen vol aan. Blijkt allemaal te liggen aan zijn hormonen, zo lees ik in het boek De mannelijke hersenen van neurobiologe Louann Brizendine. Een echte eye-opener waarmee je je jongensbaby wellicht een beetje beter leert begrijpen en daardoor wat beter kunt handelen!

Eerder schreef Brizendine overigens al De vrouwelijke hersenen. Dus als je er behoefte aan hebt om je meisjesbaby beter te leren begrijpen dan is dat ook een optie. The female brain dateert uit 2006 en werd een internationale bestseller.

De boeken laten je met andere ogen kijken naar je kindje. Zo keek ik er bijvoorbeeld nogal van op dat het testosteronniveau bij jongensbaby’s al even hoog is als dat van een volwassen man. En testosteron stimuleert exploratief gedrag, het uittesten van grenzen, agressie .. Geen wonder dat jongetjes in de wieg al zo anders zijn dan meisjes!

Overigens schrijft Brizendine in haar nieuwste boek The male brain niet alleen over baby’s. Het gaat over mannelijke geslachtshormonen en het effect daarvan op hersenen, emoties en gedrag. Per levensfase beschrijft ze wat er gebeurt: van de foetus via de competitiegedreven jongeman tot de zorgzame vader. Wat mij betreft interessant leesvoer!

Tip: je krijgt het boek gratis bij een jaarabonnement op Psychologie Magazine.

Lees ook:Meisjes meer baat bij borstvoeding dan jongens
Lees ook:Breast Milk Baby wekt woede op
Lees ook:Kraamkado: doneer aan Artsen zonder Grenzen
Lees ook:Iedere moeder kickt op de lach van haar baby
Lees ook:Test: Heeft mijn kind autisme?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Begrijp je jongensbaby beter!

  1. Michelle

    Ik heb beide. De jongens zijn wel actiever. Meer klimmen. Maar ook makkelijker. Mijn dochter kan echt drammen. En gaat maar door. De jongesn zijn “liever” en gemoedelijker.
    Stiekum vind ik ze allemaal wel even lief.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>