Nieuwe sterfgevallen Mexicaanse griep

Het RIVM meldt donderdag vier nieuwe sterfgevallen als gevolg van de Mexicaanse griep. Van drie dodelijke slachtoffers (twee kinderen en een volwassen man) was enkele weken geleden al melding gemaakt. Volgens de laatste cijfers van het Rijksinstituut zijn er dit griepseizoen in totaal zeven mensen overleden aan Influenza A(H1N1).

Sinds oktober 2010 zijn er 148 mensen in het ziekenhuis opgenomen met Mexicaanse griep. Van de vier nieuwe sterfgevallen waren twee mensen al ernstig ziek.

Volgens het RIVM is er op dit moment nog geen sprake van een griepepidemie in Nederland. Alles wijst er wel op dat we aan de vooravond staan van een epidemie. Op dit melden 87 op de 100.000 mensen griepachtige klachten bij hun huisarts.

Het aantal griepgevallen is daarmee deze week hoger dan de norm van 51 per 100.000 inwoners.  Als het aantal melding ook volgende week nog boven die norm zit dan is er officieel sprake van een griepepidemie.

De virussen die op dit moment het meest circuleren zijn de Mexicaanse griep ( Influenza A(H1N1) en Influenza B. Van de laatste griepsoort zijn geen aantallen sterfgevallen en ziekenhuisopnamen bekend omdat deze niet meldingsplichtig zijn. Het aantal griepdoden dat door het RIVM wordt gerapporteerd heeft dus alleen betrekking op de Mexicaanse griep.

Het blijkt dat personen onder de 20 jaar vatbaarder zijn voor Influenza A(H1N1) 2009. Ouderen hebben meer weerstand omdat zij vaak al antistoffen hebben van eerder doorgemaakte griep.

Klik hier voor de actuele stand van zaken op donderdag 13 januari 2011.

Lees ook:Minder doden Mexicaanse griep
Lees ook:Zeven nieuwe doden Mexicaanse griep
Lees ook:Weer vier doden door Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep geen epidemie meer
Lees ook:9 nieuwe doden Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>