Hostessen van Felicitas stoppen ermee

Wie heeft ze niet aangevraagd? De ZwangerKadoos en de BabyKadoos van Felicitas. Iedereen toch? Altijd leuk om proefverpakkingen en kleine gadgets gratis te krijgen als je zwanger bent. Don’t worry. Die dozen blijven gewoon bestaan. Er komt alleen geen hostess meer langs om je allerlei producten aan te smeren. Per 1 november stopt Jonge Gezinnen met de activiteiten van de Felicitas hostess-organisatie.

Volgens de uitgever is het financiële resultaat van Felicitas onder druk komen te staan door de structurele afname van het aantal huisbezoeken in combinatie met afnemende verkopen. Lees: niemand zit nog te wachten op een keurige dame in een mantelpakje die jou allerlei babyspullen wil verkopen waar je niet op zit te wachten. Ze moet gewoon die doos met gratis producten afleveren en dan zo snel mogelijk weer vertrekken.

Zoals gezegd gaat de verspreiding van de Felicitas Dozen wel gewoon door. De Babykadoos wordt vanaf 1 november per post thuisbezorgd. De Felicitas Zwangerkadoos kan al bij de Etos-vestigingen worden opgehaald.

Door de reorganisatie komen 163 hostessen van Jonge Gezinnen op straat te staan. Oorzaken voor de terugloop zijn onder meer de dalende geboortecijfers. Verder zorgen toenemende arbeidsparticipatie van vrouwen en de verstedelijking voor een dalende trend in het aantal hostess huisbezoeken.

Managing director Stefan Hutten in Adformatie: ‘De veranderende consument dwingt Jonge Gezinnen om continu de vinger aan de pols te houden en waar nodig bij te sturen. Desondanks was de beslissing om de hostessorganisatie te willen beëindigen, met impact voor zoveel medewerkers, een zware beslissing.’

Lees ook:Babyfluisteraar op Jonge Gezinnen Beurs 2008
Lees ook:Bijna Jonge Gezinnen Beurs!
Lees ook:Laat je inspireren door de Negenmaandenbeurs!
Lees ook:Kinderen zien dingen anders
Lees ook:Tweede kaartje Negenmaandenbeurs nu gratis

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Hostessen van Felicitas stoppen ermee

  1. VanVan

    Waar slaat dit op : ‘Lees: niemand zit nog te wachten op een keurige dame in een mantelpakje die jou allerlei babyspullen wil verkopen waar je niet op zit te wachten. Ze moet gewoon die doos met gratis producten afleveren en dan zo snel mogelijk weer vertrekken’
    Liesbeth Kombrink, voordat je op deze manier je ongezouten mening geeft over dingen waar je waarschijnlijk nog nooit zelf mee te maken hebt gehad en ook zeker geen verstand van hebt, denk dan even aan al die dames die (waaronder mijn moeder 15 jaar lang) met intens verdriet gedwongen afscheid moeten nemen van hun ontzettend leuke werk en door hun leeftijd elders niet meer aan de bak zullen komen. Maar daar lig jij zeker niet wakker van met je grote bek !

      /   Reply  / 
  2. Redactie Auteur

    Correctie: ik heb zelf ook een hostess van Felicitas over de vloer gehad toen mijn zoontje geboren was. En, hoe je ook wendt of keert, het gaat er toch om dat er zoveel mogelijk verkocht wordt als de doos thuis wordt afgeleverd. Ik heb geen kritiek op de hostess zelf. Integendeel! Heb zelfs een tijdje met het idee gespeeld om het werk zelf te gaan doen omdat het me zo leuk leek. Niks leuker dan bij mensen over de vloer komen waar net een baby geboren is. Tegen dat roze geluk kan niks op. Maar het blijkt nu wel dat het economisch niet meer interessant is. Mensen maken blijkbaar geen afspraken meer met de hostessen en als ze dat al wel doen kopen ze te weinig spullen. Dat de dozen wel blijven bestaan geeft aan dat het de mensen daar om te doen is. Die gratis weggevertjes zijn leuk om te krijgen. En voor producenten blijft het blijkbaar wel interessant om daar geld in te stoppen.

      /   Reply  / 
  3. claudia pulchra

    Mooi zo, dat commerciële gewauwel sloeg toch nergens op.

      /   Reply  / 
  4. Hakholt 13

    De blije doos komt niet meer

      /   Reply  / 
  5. Liesbeth Kombrink Auteur

    Ter info: de blije doos is van Prenatal

      /   Reply  / 
  6. silvia baan

    Heb zelf jaren voor felicitas gewerkt deed bruidjes nieuwe woning heb er met veel plezier gewerkt zal het zo weer doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>