Baby afgenomen na zware bevalling

bevalling 2UPDATE 7-5-2010: Het gerechtshof in Arnhem heeft beslist dat de baby definitief bij de ouders mag blijven!

In Zutphen is bij een echtpaar hun pasgeboren baby afgenomen omdat jeugdzorg dacht dat er sprake was van zware mishandeling. Twee weken na de geboorte ontdekte een verloskundige een bult op de schouder van het kindje. Het jongetje bleek een gebroken sleutelbeen te hebben. Als gevolg van zware mishandeling, zei Jeugdzorg. Nu blijkt dat de verwonding vrijwel zeker het gevolg is van een zware bevalling… Shocking, zo’n verhaal!

Vader en moeder moesten drie dagen de cel in. Ze zijn nog steeds in shock, schrijft De Stentor zaterdag. De uithuisplaatsing werd gelukkig na twee weken opgeheven. Maar ik kan me voorstellen dat die ouders een afschuwelijke tijd hebben doorgemaakt.

De advocaat van het echtpaar, Ron Heutink uit Apeldoorn, spreekt van een dramatische vergissing. “Dit had zo niet mogen gebeuren. Er had meer onderzoek moeten plaatsvinden voordat werd besloten het kind halsoverkop bij de ouders weg te halen. Ze hebben hun kind terug maar zijn er nog helemaal stuk van. Dit heeft een geweldige impact, niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk.”

De ouders willen anoniem blijven. “Bureau Jeugdzorg is meteen uitgegaan van het slechtste scenario. Ze hebben niet eens met de ouders gepraat maar meteen besloten de baby weg te halen.”

Lees hier het hele verhaal in De Stentor.

Lees ook:Mishandeling makkelijker melden
Lees ook:Vader krijgt 7 jaar cel voor dood baby Dayton
Lees ook:Justitie verdenkt ‘ouders’ baby Willem van moord
Lees ook:Baby Jayden moet terug naar België
Lees ook:Rotterdamse peuter woont met 20 honden in flatje!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Baby afgenomen na zware bevalling

  1. zara

    jeugdzorg daar werken vaak mensen die het leuk vinden om macht over andere mensen te hebben en het draait meer om de centjes dan het kind zelf. ik weet niet hoe ik het met andere woorden moet zeggen maar het zijn 1 van de grootste oplichters in Nederland. en ik vind het triest dat deze nieuwe ouders weer de duppe zijn geworden

      /   Reply  / 
  2. Van der Post

    Dat kan je geen zorg meer noemen. Wat een idioten….

      /   Reply  / 
  3. Pulletje

    Triest, alleen maar verliezers in deze situatie. Ook jeugdzorg zal hier om treuren. Ze doen ook echt wel veel goede dingen. Maar er moet ook heel wat verbeterd worden. Naast ons woont een meisje die geplaatst is via jeugdzorg in het gezin. Dat hebben ze prima gedaan. Maar dit is zo triest. Het liefst zou ik willen dat jeugdzorg überhaubt niet nodig is maar helaas is dat een utopie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>