Baby Jayden moet terug naar België

Het recht moet z’n beloop hebben. Daar ben ik het mee eens. Maar of voor de baby in dit geval het beste besluit is genomen, dat waag ik te betwijfelen. Baby Jayden is dinsdag teruggebracht naar België. Bureau Jeugdzorg in Overijssel had de voorlopige voogdij over het kind gekregen omdat z’n Nederlandse ouders hem illegaal hadden geadopteerd (lees: gekocht) in België. De voorlopige voogdij is niet verlengd. Jayden moet daarom terug naar zijn geboorteland omdat hij daar volgens de ‘deskundigen’ een betere toekomst heeft.

Bureau Jeugdzorg Overijssel, de Raad voor de Kinderbescherming en het ministerie van Justitie hebben dat dinsdag in een gezamenlijke verklaring bekend gemaakt.

De zaak rond baby Jayden werd bekend door het televisieprogramma Netwerk dat onthulde dat een echtpaar uit Sibculo (gemeente Hardenberg) de baby via internet in België had gekocht.

Ik begrijp dat je niet zomaar ongestraft een kind kunt kopen in het buitenland. Maar .. dat kindje heeft vanaf zijn geboorte een half jaar lang bij die mensen gewoond. Voor hem zijn die mensen (strafbaar of niet) z’n ouders. Daar is hij van de een op de andere dag weggehaald en ineens bij vreemden beland in een pleeggezin. Ook daar moet Jayden nu na een paar weken alweer weg.

Laten we hopen dat het klopt dat kindjes zich niets herinneren van de eerste jaren van hun leven. Zodat baby Jayden inderdaad van dit getouwtrek niets opslaat in zijn geheugen. En dat hij in Belgie terecht komt in een goed gezin.

Als dat dan maar niet is bij zijn biologische ouders. Die hebben al laten weten dat ze Jayden terug willen. Die mensen hebben geen recht meer op het kindje, vind ik. Ze hebben hem immers in eerste instantie verkocht!

Lees ook:Belgische ouders willen baby Jayden terug
Lees ook:Adoptie-ouders Jayden verdacht van fraude
Lees ook:Uitspraak in zaak baby Jayden
Lees ook:Nederlanders kopen weer baby in België
Lees ook:Gents ziekenhuis klaagt Nederlanders aan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Baby Jayden moet terug naar België

  1. Suus

    Mensen die een strafbaar feit plegen behoren daar niet voor beloond te worden. Een kind kopen is een strafbaar feit. Dat wisten ze toen ze eraan begonnen. En het is beter om op deze leeftijd het kindje daar weg te halen dan dat je dat op latere leeftijd doet. Kijk maar naar baby Donna. Hoe je het ook went of keert, haar adoptieouders zijn beloond voor hun gedrag, terwijl haar biologische vader naast de pot pist. Hoe zal dit kindje zich voelen op latere leeftijd wanneer ze erachter komt dat ze ‘gekocht’ is door haar adoptieouders en haar echte vader haar niet mocht opvoeden van de rechter? Want dat komt ze toch wel te weten. Als de instanties meteen hadden ingegrepen in plaats van de boel te laten versloffen, dan was er van getrouwtrek om dit kindje geen sprake geweest. En een kind na vier jaar weghalen uit een vertrouwde situatie is ook niet iets waar ik voorstander van ben. Dus daarom is het goed dat het bij baby Jayden nu gebeurt.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: ‘Kinderen kopen moet gewoon niet kunnen’ | Zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>