72-jarige Britse spendeert fortuin aan IVF

Van de gekke! Dit soort types en de artsen die haar willen behandelen. Meer kan en wil ik er eigenlijk niet over zeggen. Een 72-jarige vrouw uit Londen heeft al bijna 35.000 euro uitgegeven aan IVF-behandelingen. Ze wil (letterlijk) koste wat kost zwanger worden. Jenny Brown reisde naar de Verenigde Staten en Italië om haar droom waar te maken. Godzijdank is het haar nog niet gelukt!

Ondanks felle kritiek uit medische hoek peinst ze er niet over om haar droom op te geven, schrijft de Mail Online over de bejaarde Britse. Binnenkort gaat ze het nog een keer proberen in India. Daar beviel vorig jaar een 70-jarige vrouw van een kind na IVF. 

Brown is zelf trouwens niet meer vruchtbaar. Voor een geschikt eicel is ze dus ook nog eens op zoek naar vrouwen die als donor willen fungeren. 

De kritiek dat ze als 72-jarige niet in staat zal zijn om een zwangerschap goed mee te maken en dat ze mogelijk zal overlijden als het kind nog heel jong is, veegt Brown van tafel. ‘Ik hoop 100 te worden, maar om zeker te zijn zal ik een jongere vriendin vragen om voogd te zijn.’

‘Ik wou altijd graag een kind’, legt Brown uit. Toen ze jonger was, stak ze al haar tijd en energie in een academische carrière. Dat heeft haar diploma’s in medische wetenschappen en zoölogie opgeleverd, maar een gezinsleven ontbrak. Sinds haar vijftigste probeert ze via IVF die lacune in haar leven op te vullen.

Brown wil ook per se met een IVF-behandeling blijven werken, omdat ze het kindje zelf wil dragen. Zelfs al is de embryo afkomstig van een andere vrouw, dan toch gelooft ze dat tijdens de zwangerschap er genetisch materiaal zal worden overgezet. ‘Ik geloof dat de baby zo meer op mij zal lijken’, verklaart Brown.

Lees ook:Steeds meer kritiek op moeder van achtling
Lees ook:30 jaar geleden werd eerste IVF-baby geboren
Lees ook:Eerste IVF-moeder Lesley Brown overleden
Lees ook:‘Leeftijdsgrens invriezen eicel 45 jaar’
Lees ook:Van de zotte: 60-jarige vrouw krijgt tweeling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>