Eerste IVF-moeder Lesley Brown overleden

Geen leuk nieuws dit! Al is het maar omdat ik me als IVF-moeder verbonden voel met alle vrouwen die door hetzelfde lot zijn getroffen: onvruchtbaarheid. Dankzij reageerbuisbevruchting hebben we toch onze kinderwens kunnen vervullen. Ons pad werd geplaveid door de Britse Lesley Brown. Zij was de allereerste vrouw die door IVF een baby heeft gekregen. En nu lees ik dat ze deze week op 64-jarige leeftijd is overleden.

(Foto: BBC, Louise Brown met vader John en rechts moeder Lesley)

Lesley Brown stierf op 6 juni in een ziekenhuis in de Engelse stad Bristol. Dat heeft haar familie woensdag na de begrafenis naar buiten gebracht.

Brown had geblokkeerde eileiders en kon niet op natuurlijke wijze zwanger worden. Daarom zocht ze de hulp van arts Robert Edwards. Hij bracht een zaadcel van echtgenoot John in in een eicel van Lesley.

De vrucht werd in de baarmoeder van Lesley geplaatst. Negen maanden later, op 25 juli 1978, werd dochter Louise geboren. De allereerste reageerbuisbaby ter wereld!

Voor zijn baanbrekende werk kreeg Edwards in 2010 de Nobelprijs voor de Geneeskunde.

Bron: Stentor

Lees ook:30 jaar geleden werd eerste IVF-baby geboren
Lees ook:IVF-pionier Edwards overleden
Lees ook:IVF-pionier Edwards geridderd
Lees ook:Nobelprijs voor grondlegger IVF
Lees ook:Sarah Palin’s tienerdochter Bristol is zwanger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>